• ΑΓΟΡΕΣ

    Νέες τιμές στόχοι για τις τράπεζες από την Παντελάκης Χρηματιστηριακή


    Νέες τιμές στόχους για τις συστημικές τράπεζες έθεσε με έκθεσή της η Παντελάκης Χρηματιστηριακή, ξεχωρίζοντας την Eurobank και την Εθνική Τράπεζα, λόγω χαμηλότερου ρίσκου στην πρώτη και χαμηλής τιμής στη δεύτερη περίπτωση.

    Πιο συγκεκριμένα, η Χρηματιστηριακή θέτει τιμή στόχο τα 1,61€ για την Εθνική Τράπεζα (περιθώριο ανόδου +67%), τα 0,74€ για την Εθνική (περιθώριο +51%), 1,32€ για την Alpha Bank (περιθώριο ανόδου +33%), ενώ μόλις 2% περιθώριο ανόδου δίνει στην τράπεζα Πειραιώς, με τιμή στόχο τα 0,64€.

    Η Πειραιώς είναι η μόνη τράπεζα που παραμένει με τη σύσταση neutral, καθώς η εταιρία αναβάθμισε τη Eurobank σε overweight.

    Συνολικά, η χρηματιστηριακή βλέπει βελτίωση του προφίλ ρίσκου-απόδοσης για τον τραπεζικό κλάδο, παρά τα επιβαρυμένα ενεργητικά τους. Οι χρηματιστηριακές τους αποτιμήσεις βρίσκονται σε υπερπουλημένα επίπεδα, γεγονός που τις καθιστά φθηνή επενδυτική επιλογή,  με σαφείς καταλύτες, με σημαντικότερο τη μείωση των NPEs κατά 59% μέχρι το 2021.

    Η εταιρία εκτιμά επίσης πως μόνο μία τάση παγκοσμίου risk off θα αποτελέσει σημαντικό κίνδυνο για τον τομέα, ενώ θεωρεί πιθανή την πρόσθετη βοήθεια μέσω του σχεδίου κρατικής εγγύησης ή μέσω δημιουργίας μιας κλαδικής κακής τράπεζας, σχολιάζοντας ότι και τα δύο σενάρια έχουν εμπόδια νομικής και τεχνικής φύσης.



    ΣΧΟΛΙΑ