• ΑΓΟΡΕΣ

    Νέες πιέσεις στις ευρωαγορές-Αρνητικό γύρισμα για τις ευρωπαϊκές τράπεζες(upd)

    • NewsRoom


    Εντείνονται οι πιέσεις στις ευρωαγορές, οι οποίες έχουν απωλέσει σχεδόν το σύνολο των κερδών εντός της ημέρας.

    Ο γερμανικός DAX πέφτει κατά 1,65%, ο γαλλικός CAC κατά 1,6% και ο βρετανικός FTSE κατά 1,21%.

    Οι ισχυρές πιέσεις συνεχίζονται και για τις τραπεζικές μετοχές.

    Πολλές ευρωπαϊκές τράπεζες βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος με την Deutsche Bank να καταγράφει απώλειες κατά 2%, τη Commerzbank κατά 4%, τη Unicredit κατά 4% και την Monte dei Paschi κατά 3,65%.

    Η Credit Suisse συνεχίζει τη καθοδική της πορεία με τη μετοχή της να καταγράφει απώλειες ακόμα και 11%.

    Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί παρά τις άμεσες παρεμβάσεις σε Ελβετία και ΗΠΑ για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης τους στη Credit Suisse και την First Republic Bank.

    Την Πέμπτη, η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας παρείχε «σωσίβιο» ρευστότητας στη Credit Suisse έως και 50 δις ευρώ, ενώ την ίδια μέρα 11 μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ συμφώνησαν να καταθέσουν έως και 30 δις δολάρια στην First Republic Bank ως ένδειξη εμπιστοσύνης.

    Οι δύο παρεμβάσεις οδήγησαν σε πρόσκαιρη ανάκαμψη των μετοχών των δύο τραπεζών, που νωρίτερα ήταν σε ελεύθερη πτώση και έφεραν ανακωχή στις αγορές των ΗΠΑ και της Ευρώπης με τους δείκτες να κινούνται σε θετικό έδαφος, όμως την Παρασκευή ανεστράφη το θετικό κλίμα.

    Στο άνοιγμα της Wall Street,  η First Republic κατέγραφε απώλειες 18%, με τους αμερικάνικους δείκτες να κινούνται σε αρνητικό έδαφος.



    ΣΧΟΛΙΑ