• ΑΓΟΡΕΣ

    Νέα κέρδη για τον χρυσό, αλλά μακριά από τα υψηλά ημέρας – Άνοδος και για το πετρέλαιο

    • NewsRoom
    ράβδοι χρυσού

    ράβδοι χρυσού


    Σε νέα τιμή ρεκόρ ολοκλήρωσε τη Δευτέρα τις συναλλαγές το πιο ενεργό συμβόλαιο του χρυσού,  χωρίς ωστόσο να καταφέρει να διατηρήσει τα υψηλά της ημέρας, όταν και βρέθηκε για πρώτη φορά πάνω από τα 2.000 δολάρια η ουγγιά, καθώς η άνοδος των μετοχών και η ενίσχυση του δολαρίου ανέκοψε την φόρα του.

    Ειδικότερα, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης το συμβόλαιο παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε με άνοδο 40 cents  κοντά στο 0,1% στα 1.986,30 δολ. ανά ουγγιά. Νωρίτερα είχε φτάσει τα  2.009,50 δολάρια η ουγγιά.

    Κέρδη και για τις τιμές των συμβολαίων πετρελαίου, παρά τα νέα για την σταδιακή αύξηση της παραγωγής από τις χώρες του OPEC+, καθώς βαδίζουμε προς την ολοκλήρωση της συμφωνίας για τη μείωση της παραγωγής. Οι επενδυτές, αντίθετα, έλαβαν ώθηση μετά από κάποια ενθαρρυντικά στοιχεία για την αύξηση της μεταποίησης.

    Το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου του αμερικανικού αργού (West Texas Intermediate) έκλεισε με άνοδο 74 cents ή 1.8%, στα 41.01 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το συμβόλαιο Οκτωβρίου του αργού τύπου Brent ενισχύθηκε κατά 63 cents ή 1,5%,  στα 44,15 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe στο Λονδίνο.



    ΣΧΟΛΙΑ