Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Mytilineos: Ισχυρή σύσταση αγοράς από την Edison, στα 24 ευρώ η τιμή στόχος – Βλέπει νέο ρεκόρ κερδών το 2022

MYTILINEOS: Κατασκευάζει το μεγαλύτερο data center στην Ελλάδα

Ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίος

Διατηρεί στα 24 ευρώ την τιμή στόχο για την μετοχή της Mytilineos η Edison, με ισχυρή σύσταση για αγορά.Το ανοδικό περιθώριο της μετοχής βρίσκεται κοντά στο 60%.

Στην έκθεσή της η Edison σχολιάζει τα αποτελέσματα που παρουσίασε όμιλος, τα οποία ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς. H Edison αναφέρεται ειδικότερα στην  ανθεκτικότητα του επιχειρηματικού μοντέλου της εταιρείας, που κόντρα στην πανδημία και την ενεργειακή κρίση κατάφερε να οδηγήσει σε ρεκόρ κερδών το 2021.

Μάλιστα, όπως επισημαίνει, η Mytilineos βρίσκεται κοντά στο να επιτύχει ή και να ξεπεράσει τον διπλασιασμό της κερδοφορίας της σε σχέση με το 2020.

Τα τριμηνιαία μεγέθη αναδεικνύουν το ισχυρό momentum και για το 2022, αναφέρει η έκθεση, καθώς μετά τα θετικά πρώτα τρία τρίμηνα, ακολούθησε ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό τέταρτο τρίμηνο. Μάλιστα, η εταιρεία κατάφερε παρά το μέγεθος των επενδύσεων (379 εκατ. ευρώ το 2021) να επιτύχει ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα ρευστότητας και να διατηρεί τον δανεισμό της σε χαμηλά επίπεδα συγκριτικά με την αγορά (μόλις στο 2,2x), λόγω των σταθερά ισχυρών λειτουργικών ταμειακών της ροών.

Η Edison αναμένει νέο ρεκόρ κερδών και το 2022 ενώ προβλέπει περαιτέρω ενίσχυση του μερίσματος.

Διαβάστε επίσης

AXIA: Τι λέει για ανάπτυξη, χρηματιστήριο και εκλογές – Top picks τράπεζες, Mytilineos και Τέρνα Ενεργειακή

Η συμμαχία ΑΒΑΞ-Mytilineos προσωρινός ανάδοχος για το flyover Θεσσαλονίκης

Mytilineos: Επενδύσεις 1,5 δισ. την επόμενη 5ετία σε φωτοβολταϊκά και μονάδα αλουμίνας