• ΑΓΟΡΕΣ

    Morgan Stanley – Tallbacken: Αυτό είναι το καλύτερο play για να αντισταθμίσει κανείς την αβεβαιότητα των αμερικανικών εκλογών

    • Bloomberg


    Τα νομίσματα μπορεί να είναι το καλύτερο μέρος για να αντισταθμίσει κανείς την αβεβαιότητα των αμερικανικών εκλογών, επειδή η μεταβλητότητα δείχνει να στοιχίζει λιγότερο στην αγορά συναλλάγματος απ’ ό,τι σε άλλες κατηγορίες επενδύσεων.

    Αυτή είναι η άποψη των στρατηγικών αναλυτών της Morgan Stanley και της Tallbacken που παρακολουθούν την αύξηση της μεταβλητότητας σε μετοχές, επιτόκια, νομίσματα και εμπορεύματα ενόψει μιας από τις πλέον διχαστικές εκλογικές αναμετρήσεις στην πρόσφατη αμερικανική Ιστορία.

    Οι στρατηγικοί αναλυτές της Morgan Stanley συνιστούν στοιχήματα που συνδέονται με τη μεταβλητότητα του κορεατικού γουόν, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της Tallbacken, Michael Purves, υποστηρίζει πως οι αναμενόμενες κινήσεις τιμών δεν είναι ιδιαίτερα υψηλές στο ευρώ και στο γεν έναντι του δολαρίου.

    «Το χεντζάρισμα των εκλογών και το call buying έχουν οδηγήσει τα premium κινδύνου μεταβλητότητας των μετοχών σε υψηλά επίπεδα», υπογράμμιζαν αναλυτές της Morgan Stanley σε σημείωμά τους την Πέμπτη, αιτιολογώντας τη θέση τους υπέρ των τοποθετήσεων σε επενδυτικά προϊόντα που συνδέονται με τη μεταβλητότητα επιτοκίων και συναλλάγματος.

    Με την προσοχή πολλών επενδυτών να στρέφεται στις εκλογές του Νοεμβρίου ως πηγή κινδύνου, το κόστος αντιστάθμισης κινδύνου έναντι ενός αμφισβητούμενου ή καθυστερημένου αποτελέσματος γίνεται όλο και πιο ακριβό. Μάλιστα, υπάρχει δείκτης στο χρηματιστήριο που δείχνει ότι έχουμε να κάνουμε με τον ακριβότερο κίνδυνο συμβάντος στην Ιστορία.



    ΣΧΟΛΙΑ