• ΑΓΟΡΕΣ

    Mohamed El-Erian: Βλέπει νέα χαμηλά επίπεδα για τη Wall Street

    • NewsRoom
    Mohamed A. El-Erian


    Η Wall Street θα μπορούσε να κινηθεί σε νέα χαμηλά επίπεδα, καθώς η αβεβαιότητα σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού συνεχίζεται, προειδοποίησε ο Mohamed El-Erian, επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz.

    “Δεν νομίζω ότι έχουμε δει τον πάτο. Νομίζω ότι θα υποχωρήσει περαιτέρω αλλά με χαμηλότερο ρυθμό”, δήλωσε την Παρασκευή μιλώντας στο CNBC.

    Ο επικεφαλής οικονομικός της Allianz σημείωσε ότι είναι δύσκολο να υπολογίσει πόσο ακόμη θα υποχωρήσει η Wall Street, αλλα τόνισε ότι για να πεις κανείς ότι η αγορά “βλέπει τον πάτο” θα πρέπει να συμβαίνουν τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω δύο: “Είτε να βιώσουμε μια πραγματικά απότομη πτώση είτε, εναλλακτικά, να έχουμε καλά νέα από το ιατρικό μέτωπο. Καλά νέα αρχίζουν να έρχονται αλλά όχι στον βαθμό που απαιτείται, ακόμη”,.

    Σημειώνεται ότι ο δείκτης S&P 500 άγγιξε τα πρόσφατα χαμηλά του των 2,191.86 μονάδων στις 23 Μαρτίου, τιμή κατά 35% χαμηλότερη από το ιστορικό υψηλό του δείκτη τον Φεβρουάριο, ενώ την Πέμπτη έκλεισε στις 2,526,90 μονάδων, ήτοι 15% υψηλότερα από το χαμηλό της 23ης Μαρτίου.

    Ο El-Erian προειδοποιεί συνεχώς τους επενδυτές σχετικά με την αβεβαιότητα που υπάρχει σχετικά με την πανδημία του κοροναϊού. Στις αρχές Μαρτίου, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του επενδυτικού κολοσσού Pimco, προέβλεψε σωστά ότι η πτώση που προκαλεί ο κορονοϊός θα διατηρηθεί μέχρι η αγορά να περάσει σε bear market, ήτοι η πτώση της ξεπεράσει το 20% από τα πρόσφατα υψηλά 52 εβδομάδων.

    Την Παρασκευή μάλιστα, ο El-Erian προέβη σε νέα προειδοποίηση, τονίζοντας ότι “υπάρχουν πάρα πολλά ακόμη που δεν γνωρίζουμε”.



    ΣΧΟΛΙΑ