• Top Stories

    Πώς το Minecraft έκανε πλούσιο έναν απλό προγραμματιστή

    • NewsRoom

    Markus Perrson


    Ο Markus Persson από τη Σουηδία  είναι μόλις 36 ετών και ήδη δισεκατομμυριούχος. Όχι όμως επειδή κληρονόμησε την περιουσία του πατέρα του αλλά χάρη σε ένα… videogame.

    Εμπνεύστηκε και δημιούργησε το Minecraft το πιο δημοφιλές videogame όλων των εποχών και το πούλησε στη Microsoft για το αστρονομικό ποσό των 2,5 δις δολαρίων το 2014.

    Αν έχετε παιδιά και κυρίως αγόρια θα διαπιστώσετε με τι πάθος παίζουν το συγκεκριμένο videogame Minecraft.

    Πρόκειται για ένα βιντεοπαιχνίδι που επιτρέπει στους παίκτες να χτίσουν κατασκευές από κύβους με διάφορες υφές σε ένα τρισδιάστατο κόσμο, χωρίς κανόνες με μόνο στόχο την επιβίωση από τις αιφνιδιαστικές επιθέσεις

    Χρήσιμα στοιχεία για το Minecraft

    • Παίζεται από περισσότερους από 100 εκατ. ανθρώπους.
    • Δημιούργησε τη μεγαλύτερη διαδικτυακή κοινότητα gamers για ανταλλαγή πληροφορίων
    • Ο gamer του Minecraft Τζόζεφ Γκάρετ, ο οποίος είχε ημερησίως 5 εκατομμύρια «χτυπήματα» στο κανάλι του στο YouTube έγινε πλούσιος σε μία νύχτα.
    • Τα 54 εκατομμύρια αντίτυπα του Minecraft το καθιστούν τρίτο στη λίστα των πιο εμπορικών βιντεοπαιχνιδιών πίσω μόνο από το Tetris και το Wii Sports.
    • Το 2009 το καθαρό κέρδος από τις πωλήσεις του videogame ήταν 700 εκατομμύρια δολάρια.

    Ο  Σουηδός προγραμματιστής  γνωστός και με το ψευδώνυμο «Notch», είχε παραιτηθεί από μια εταιρεία παιχνιδιών για να κάνει το δικό του πρότζεκτ ιδρύοντας τη δική του εταιρία Mojang, η οποία έφτασε να θεωρείται από τις πιο κερδοφόρες εταιρείες στο χώρο της, με τα έσοδά της το 2013 να φτάνουν τα 128 εκατ. δολάρια.

    Oι φανατικοί οπαδοί του videogame τον μίσησαν όταν πούλησε το παιχνίδι στον γίγαντα της Microsoft ενώ είχε πει πως δεν θα το έκανε ποτέ.

    Προσπάθησε να δικαιολογηθεί υποστηρίζοντας ότι δεν το έκανε για τα χρήματα αλλά για την ψυχική του υγεία.Σε κάθε περίπτωση είναι δική του επιλογή ακόμα και αν σκορπίζει τα λεφτά του..« Όσο είμαστε νέοι δεν έχουμε λεφτά και σκεφτόμουν ότι εάν ποτέ γίνω πλούσιος , δεν γίνω από εκείνους τους βαρετούς πλούσιους που δεν ξοδεύουν τα λεφτά τους» δήλωσε στη μία και μοναδική συνέντευξη που έδωσε μετά την εξαγορά του Minecraft από την Microsoft

    Αυτήν τη φορά τήρησε το λόγο του ξοδεύοντας αμύθητη περιουσία στο πάρτυ που έδωσε στην πολυτελή του έπαυλη στο Beverly Hills η οποία κοστίζει 70 εκατομμύρια δολάρια.



    ΣΧΟΛΙΑ