• ΑΓΟΡΕΣ

    Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, ύστερα από την ευνοϊκή στάση της Fed


    Μικτή είναι η εικόνα στα χρηματιστήρια της Ευρώπης, ύστερα από την ευνοϊκή στάση που υιοθέτησε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, αναφορικά με τη χάραξη νομισματική πολιτικής της.

    Ολοκληρώνοντας τη διήμερη συνάντησή της χθες, η Fed ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τις προβλέψεις για αύξηση των επιτοκίων κατά τη διάρκεια της χρονιάς, δεδομένου του έντονου προβηματισμού των μελών της για παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση. Επιπλέον, θα σταματήσει τη μείωση του ισολογισμού της από το Σεπτέμβριο του 2019, σε μια προσπάθεια να εξυπηρετήσει ακόμη περισσότερο την οικονομική ανάπτυξη.

    Λίγο πριν την έναρξη του νέου γύρου συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, ο Πρόεδρος Trump προειδοποίησε χθες ότι η Ουάσινγκτον είναι διατεθειμένη να διατηρήσει τους δασμούς στα κινεζικά αγαθά για “σημαντική περίοδο”, προκειμένου να εξασφαλίσει τη συμμόρφωση του Πεκίνου με οποιαδήποτε εμπορική συμφωνία.

    Πίσω στην Ευρώπη, η βρετανίδα Πρωθυπουργός Theresa May, ζήτησε από τον ηγέτη των Εργατικών Jeremy Corbyn  να βοηθήσει στην εξασφάλιση της συμφωνίας της, με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους να προετοιμάζονται να δώσουν τελεσίγραφο στα μέλη του Κοινοβουλίου: Να στηρίξουν την πρόταση της Πρωθυπουργού σε μία τρίτη ψηφοφορία, ή να ρισκάρουν την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου χωρίς συμφωνία στις 29 Μαρτίου.

    Η May θα ταξιδέψει σήμερ αστις Βρυξέλλες με το Κόμμα της βαθιά διχασμένο, και έχοντας να αντιμετωπίσει τις προειδοποιήσεις του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk, ότι η ΕΕ θα μπορέσει να εγγυηθεί τη σύντομη αναβολή του Brexit, μόνο στην περίπτωση που οι Βουλευτές εγκρίνουν την πρόταση της Πρωθυπουργού. Η May αναμένεται να θέσει την πρότασή της για τρίτη φορά στο Κοινοβούλιο την επόμενη εβδομάδα.

    Στο κλίμα αυτό, ο FTSE 100 στο Λονδίνο βρίσκεται στο +0,40%, ο DAX στη Φρανκφούρτη στο -0,37%, ο CAC 40 στο -0,03% και ο ΜΙΒ στο +0,29%.



    ΣΧΟΛΙΑ