• ΑΓΟΡΕΣ

    Μικτά πρόσημα στη Wall Street, διεύρυνε το σερί του ο Nasdaq

    • NewsRoom
    Wall Street


    Μικτή ήταν η εικόνα στη Wall Street την Τετάρτη, με τον τεχνολογικό Nasdaq να είναι ο μόνος που διατήρησε το θετικό μομέντουμ που δημιούργησε η προκαταρκτική συμφωνίας πρώτης φάσης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, και κατάφερε να κλείσει σε νέο ιστορικό υψηλό.

    Τα βλέμματα στις ΗΠΑ ήταν στραμμένα στην πολιτική και την ιστορική συνεδρίαση στη Βουλή των Αντιπροσώπων για την παραπομπή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε δίκη από την Γερουσία. Πάντως, το ζήτημα δεν απασχολεί ιδιαίτερα τους επενδυτές, καθώς θεωρείται δεδομένο πως ο Ντόναλντ Τραμπ θα αθωωθεί από την ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικανούς Γερουσία.

    Κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, ο  Dow Jones υποχώρησε κατά 0,10% στις 28.239 μονάδες, με μόλις 10 από τις 30 μετοχές που τον αποτελούν να κλείνουν με άνοδο. Τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψε η Boeing (1,13%), ενώ στον  αντίποδα, των απωλειών ηγήθηκε  Walmart (-1,17%).

    Πτώση και για τον S&P 500 που έκλεισε με απώλειες -0,04% στις 3.191 μονάδες. Αντίθετα ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,05% στις 8.827 μονάδες, σημειώνοντας το πέμπτο κλείσιμο σε ιστορικό υψηλό, στο μεγαλύτερό του σερί από τον Ιανουάριο του 2018.



    ΣΧΟΛΙΑ