• Μετοχές

    Wood: Στα 21 ευρώ η τιμή στόχος για την Mytilineos – Χρονιά ρεκόρ το 2022 

    • NewsRoom
    Mytilineos: Σύσταση outperform από NBG - Αυξάνει την τιμή στόχο στα 23 ευρώ

    Ευάγγελος Μυτιληναίος – Mytilineos


    Αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις για τα οικονομικά μεγέθη της Mytilineοs το 2022 και αυξάνει την τιμή στόχο στα 21 ευρώ από 17 ευρώ προηγουμένως η Wood.

    Σε σημερινό της report της η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως η Mytilineos οδεύει προς χρονιά ρεκόρ το 2022 αυξάνοντας άνω του 20% της εκτιμήσεις για την κερδοφορία ως αποτέλεσμα της απόδοσης των πράσινων επενδύσεων.

    Η Wood στηριζόμενη στην επερχόμενη ισχυρή αύξηση του EBITDA και των λοιπών οικονομικών μεγεθών της εταιρείας από το 2022 προβλέπει ιδιαίτερα ελκυστικούς δείκτες P/E και EV/EBITDA, διατηρώντας έτσι την σύσταση αγοράς με περιθώρια ανόδου 48% για τη μετοχή, η οποία εκτιμά ότι θα φτάσει σε κεφαλαιοποίηση τα 3 δισ. ευρώ.

    Η σημαντική αυτή αύξηση στην τιμή-στόχο, βασίζεται στην αναμενόμενη άνοδο της λειτουργικής κερδοφορίας (EBITDA) τόσο από τον τομέα της Μεταλλουργία (κυρίως λόγω της παγίωσης των τιμών του αλουμινίου και της αλουμίνας σε υψηλές τιμές), όσο και από τον επικείμενο όγκο έργων στον τομέα Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών σχετιζόμενα με την «πράσινη» ενέργεια. Σημαντική αναμένεται να είναι και η συνεισφορά της νέας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο (CCGT) ισχύος 826MW, στα αποτελέσματα του 2022.

    Διαβάστε επίσης

    MYTILINEOS-ΔΕΗ: Τέλος εποχής-Τι φέρνει η νέα συμφωνία στο δρόμο για το 2030



    ΣΧΟΛΙΑ