• Μετοχές

    Τράπεζα Πειραιώς: Αύξηση της τιμής-στόχου στα 3,1 ευρώ από την HSBC

    • NewsRoom
    Χρήστος Μεγάλου. Διευθύνων σύμβουλος Τρ. Πειραιώς

    Χρήστος Μεγάλου. Διευθύνων σύμβουλος Τρ. Πειραιώς


    Σε αύξηση της τιμής-στόχου στα 3,1 ευρώ ανά μετοχή από 3 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς προχωρά η HSBC, διατηρώντας αμετάβλητη τη σύσταση «hold».

    Η HSBC μελέτησε προσεκτικά τις λεπτομέρειες για τα CoCos της Πειραιώς, αναλύοντας διάφορα σενάρια για να ερευνήσει τις επιλογές, ωστόσο καταλήγει στο συμπέρασμα πως η τρέχουσα υπόθεσή της για μετατροπή τους το 2019 παραμένει το καλύτερο σενάριο για τους επενδυτές. Συγκεκριμένα, η HSBC χαρακτηρίζει «αμφιλεγόμενο» ζήτημα τα CoCos.

    Τα ύψους 2 δισ. ευρώ CoCos της Πειραιώς που κατέχει το ΤΧΣ αποδείχθηκαν βασικό σημείο στις συζητήσεις της με επενδυτές, δεδομένης της επιλογής της HSBC να υποθέσει πως η διοίκηση της τράπεζας θα επιλέξει να ενεργοποιήσει την μετατροπή το 2019.

    Ακόμη, η HSBC έχει εξετάσει διάφορα σενάρια. Οι μη συνεργατικές λύσεις, όπου οποιαδήποτε πλευρά ενεργοποιεί την μετατροπή, υποδηλώνουν πως η πρώιμη ενεργοποίηση είναι καλύτερη για τους μετόχους. Αλλά αφήνει επίσης περιθώριο διαπραγματεύσεων και, συνεπώς, περιθώριο για συνεργατικές λύσεις.

    Η μερική μετατροπή φαίνεται πως είναι καλή για το ΤΧΣ, αλλά όχι για τους υπόλοιπους μετόχους. Η μερική αποπληρωμή θα μπορούσε να δημιουργήσει αξία για όλους, αλλά ενέχει πολλούς κινδύνους εκτέλεσης, κατά την άποψη της HSBC.

    Ως αποτέλεσμα η HSBC εξακολουθεί να υποθέτει πως θα γίνει μετατροπή των CoCos φέτος.

     



    ΣΧΟΛΙΑ