• Μετοχές

    To Oceanwood ξαναχυπά σε Εθνική και Eurobank


    Σε αύξηση των καθαρών αρνητικών του θέσεων στις ελληνικές τράπεζες προχώρησε ξανά το fund Oceanwood Capital Management την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τη νέα δημοσίευση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

    Πιο συγκεκριμένα, η Oceanwood αύξησε τη short θέση της στην Εθνική Τράπεζα στο 1,40% με νέα πώληση την Πέμπτη 21 Μαρτίου, από το προηγούμενο 1,31% της 12ης Μαρτίου.

    Την επόμενη ημέρα, το fund αύξησε την αρνητική του θέση και στη Eurobank στο 1,70% από το πρότερο 1,62%.

    H Oceanwood παραμένει η πιο δραστηριοποιημένη στο σορτάρισμα των ελληνικών συστημικών από τις αρχές του έτους, παρά το τραπεζικό ράλι που έχει οδηγήσει σε αύξηση των κεφαλαιοποιήσεων του κλάδου κατά 21,86%. Η Lansdowne Partners διατηρεί επίσης ανοιχτές θέσεις στις Eurobank (1,81%), Alpha Bank (0,83%), και Πειραιώς (2,74%), χωρίς όμως να έχει προβεί σε συναλλαγή από την έναρξη του ράλι στα μέσα Ιανουαρίου.

    Η Marshall Wace φαίνεται να μείωσε την short θέση της στην Πειραιώς κάτω από το 0,50% την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς το 0,52% που διατηρούσε από τις 18 Φεβρουαρίου εξαφανίστηκε από τις τρέχουσες δημοσιοποιήσεις την προηγούμενη Δευτέρα.

    Από την άλλη, η Oceanwood «χτυπά» συστηματικά και σχεδόν με εβδομαδιαία συχνότητα, αυξάνοντας συνεχώς τις θέσεις της σε Εθνική (1,40%), Alpha Bank (0,81%) και Eurobank (1,70%).



    ΣΧΟΛΙΑ