• Μετοχές

    Τι βλέπει η αγορά πίσω από το ράλι της Κέκροψ

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Τι βλέπει η αγορά πίσω από το ράλι της Κέκροψ

    Πέτρος Σουρέτης. Διευθύνων Σύμβουλος Intrakat


    Εκεί που όλοι νόμιζαν ότι η αξιοποίηση των ακινήτων της Κέκροψ, μία ιστορία που στοιχειώνει την αγορά για περισσότερο από 20 χρόνια, είχε τελειώσει, αυτή επανέρχεται στο προσκήνιο κι αυτό αντανακλάται στη μετοχή.

    Μόλις το απόγευμα της Τετάρτης η εταιρεία Κέκροψ γνωστοποίησε με επιστολή της στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι, σχετικά με την διεκδικούμενη από το Ελληνικό Δημόσιο έκταση 300 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού (γνωστή ως περιοχή Λατομείου και Νταμάρι), ορίσθηκε νέα ημερομηνία συζήτησης ενώπιον του αναιρετικού τμήματος του Αρείου Πάγου η 3/11/2021.

    Σημειώνεται ότι η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια της υπ’ αριθ. 502/2021 απόφασης του Αρείου Πάγου, δυνάμει της οποίας αναιρέθηκε η 3039/2019 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών (Τμήμα Β΄).

    Αυτό σημαίνει ότι η υπόθεση δεν έχει κλείσει, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε να μην την αναπέμψει για νέα κρίση στο Τριμελές Εφετείο αλλά να κρατήσει την υπόθεση και να την κρίνει το ίδιο επί της ουσίας στο επόμενο διάστημα.

    Το θέμα αφορά την έκταση στα Παλαιά Λατομεία Ψυχικού (μια υπόθεση η οποία επί σειρά ετών βρίσκεται σε καθεστώς δικαστικών διενέξεων) για την οποία η Κέκροψ πέτυχε (με την υπ’ αριθμ. 3039/2019 απόφαση του Εφετείου Αθηνών) να της αναγνωριστεί το δικαίωμα κυριότητας.

    Ωστόσο, το Ελληνικό Δημόσιο κατέθεσε αίτηση ενώπιον του Αρείου Πάγου για την αναίρεση της απόφασης του Εφετείου Αθηνών.

    Στην αγορά τα τελευταία χρόνια ακούγονται διάφορες φήμες. Γεγονός είναι ότι η μετοχή πραγματοποίησε άλμα χθες φτάνοντας μέχρι τα υψηλά των 2,37 ευρώ που ήταν και τα υψηλά ημέρας με όγκο που ξεπέρασε τις 80 χιλιάδες κομμάτια και κέρδη μεγαλύτερα από 10%.

    Η φημολογία περί αξιοποίησης των ακινήτων του Κέκροπα μετά από δικαστική απόφαση είχε οδηγήσει τη μετοχή στα υψηλά των 3,31 ευρώ.

    Η κεφαλαιοποίηση βρίσκεται στα 42,2 εκατ. ευρώ και τυχόν θετική απόφαση από τον Άρειο Πάγο, σύμφωνα με την αγορά θα μπορούσε και να την απογειώσει.

    Οι βασικοί μέτοχοι της Κέκροψ υπενθυμίζεται ότι είναι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ του Γιώργου Περιστέρη με ποσοστό 37,2%, ακολούθως η Ιντρακόμ με 34,31% και έπεται η Alpha Bank με 6,8%.

    Διαβάστε επίσης:

    Κέκροψ: Στις 3 Νοεμβρίου η συζήτηση στον Άρειο Πάγο για την έκταση στο Λατομείο



    ΣΧΟΛΙΑ