• Μετοχές

    Sommerville Advisory Markets: Οι ελληνικές μετοχές είναι το δυνατό «χαρτί» του 2018

    • NewsRoom
    Χρηματιστήριο


    Οι ελληνικές μετοχές είναι η επενδυτική ευκαιρία του 2018, υποστηρίζει η Sommerville Advisory Markets, επενδυτική εταιρεία στο Δουβλίνο η οποία συνεργάζεται με την IG Markets και την Saxo Bank.

    Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που η Sommerville Advisory Markets δίνει σήμα για αγορά ελληνικών μετοχών, καθώς είναι ένα επενδυτικό θέμα που έχει ήδη παρουσιάσει στους πελάτες της εδώ και μήνες και που θεωρεί ότι μπορεί να ωφελήσει όσους θα ήθελαν να προσθέσουν λίγο ρίσκο στα χαρτοφυλάκιά τους.

    Αν και η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά αναμένεται να παρουσιάσει έντονη μεταβλητότητα φέτος, τελικά θα αποζημιώσει όλους όσους την «πίστεψαν». Έτσι η επενδυτική πρόταση για το 2018 είναι η αγορά ελληνικών μετοχών.

    Οι ελληνικές μετοχές, όπως υπογραμμίζεται, σημείωσαν εντυπωσιακό ράλι το 2017 και ειδικά στο τέταρτο τρίμηνο και η άνοδος συνεχίζεται.

    «Εκτιμούμε ότι έχουν ακόμη μεγάλο περιθώριο ανόδου», σημειώνει, επισημαίνοντας ότι τα πράγματα βελτιώνονται και η οικονομία πραγματοποιεί σιγά-σιγά στροφή.

    «Δεν περιμένουμε θαύματα, αλλά ότι η βελτίωση θα συνεχιστεί», τονίζει.

    Η Ελλάδα, όπως προσθέτει, επιστρέφει στην αγορά ομολόγων και οι αποδόσεις των ομολόγων της έχουν μειωθεί δραματικά, κάτι που δείχνει ότι η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία επιστρέφει. Η χώρα μπορεί τώρα να δανειστεί χρήματα για δύο χρόνια με επιτόκια χαμηλότερα από τις ΗΠΑ.

    «Η επένδυση αυτή βρισκόταν στο ραντάρ μας για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά κατά την άποψή μας ήταν καλύτερο να περιμένουμε και να επιβιβαστούμε στο τρένο όταν η αγορά αρχίσει να ανεβαίνει», σημειώνει χαρακτηριστικά.

    Χρηματιστήριο

    Υπογραμμίζει δε ότι το ιδανικό σημείο εισόδου στο ελληνικό χρηματιστήριο θα ήταν σε μια φάση διόρθωσης της αγοράς, εάν κατέρρεε η σημερινή κυβέρνηση.

    «Ειδικά εάν η σημερινή ελληνική κυβέρνηση καταρρεύσει το 2018 (θεωρούμε εξαιρετικά πιθανές τις πρόωρες εκλογές) και η χρηματιστηριακή της αγορά διορθώσει, αυτό θα ήταν το ιδανικό σημείο εισόδου», σημειώνει χαρακτηριστικά.

    Και καταλήγει: «Διατηρήστε την Ελλάδα στα επενδυτικά ραντάρ σας».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τι προβλέπουν οι αναλυτές για το Χρηματιστήριο το 2018

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πού θα κριθεί το 2018 στις μετοχές: Οι 10+4 μετοχές που μπορούν να ξεχωρίσουν



    ΣΧΟΛΙΑ