• Μετοχές

    Προς διαγραφή από τον δείκτη MSCI των αναδυόμενων Eurobank, Πειραιώς και Εθνική

    • NewsRoom


    Νέο μεγάλο «χτύπημα» για τις ήδη ταλαιπωρημένες μετοχές των ελληνικών τραπεζών, έρχεται από την Societe Generale, η οποία «βλέπει» τις μετοχές τριών ελληνικών συστημικών τραπεζών να διαγράφονται από τον δείκτη τον δείκτη MSCI Emerging Markets των αναδυόμενων αγορών κατά την αναθεώρηση των δεικτών που γίνει στις 13 Νοεμβρίου. Πρόκειται για τις μετοχές της Eurobank, της Τράπεζας Πειραιώς και της Εθνικής Τράπεζας (δηλαδή όλων πέραν της Alpha Bank).

    Όπως αναφέρει η Societe Generale, στην τελευταία ανάλυσή της υπό τον τίτλο «MSCI Nov 2018 semi-annual review summary, potential changes version 2», ο λόγος που θα οδηγήσει τον οίκο MSCI στην αφαίρεση των ελληνικών τραπεζών από τον δείκτη είναι η σημαντική πτώση που έχουν καταγράψει οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών, ενώ αποδίδει τις επικείμενες αλλαγές στη μείωση των κεφαλαιοποιήσεων και στην αλλαγή της στάθμισης της αγοράς.

    Συγκεκριμένα για τη Eurobank, η Societe Generale εκτιμά πως θα βρεθεί εκτός δείκτη λόγω της μείωσης του βάρους του κλάδου στον δείκτη, ενώ για την Πειραιώς και την Εθνική Τράπεζα λόγω του ύψους της κεφαλαιοποίησης τους.

    Οι πιθανές εκροές σύμφωνα με την Societe Generale αναμένεται να διαμορφωθούν στα 52,73 εκατ. δολάρια για την Eurobank, στα 17,59 εκατ. δολ. για την Πειραιώς και στα 23,34 εκατ. δολ. για την Εθνική Τράπεζα.

    Στη λίστα με τις πιθανές διαγραφές η Societe Generale συμπεριλαμβάνει επίσης εκτός από τις ελληνικές τράπεζες τις: Moneta Money Bank, Teco Electric and Machinery, Odontoprev, Doha Bank QPSC, Macronix International, Dubai Investments, RusHydro PJSC, Siemens και Bharat Heavy Electricals.

    Οι αλλαγές εκτιμάται ότι θα ανακοινωθούν στις 13 Νοεμβρίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Μουδιασμένη» συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο. Στο επίκεντρο τράπεζες, Motor Oil και ιταλικά stress tests

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αιχμές Στουρνάρα: Να διαφυλάξουμε την ανεξαρτησία των κεντρικών τραπεζών από αδικαιολόγητες πολιτικές επιρροές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πωλήσεις και τιτλοποιήσεις δανείων ύψους 25 δισ. ευρώ στην 3ετία σχεδιάζουν οι τράπεζες



    ΣΧΟΛΙΑ