• Μετοχές

    Small caps: Ράλι παρά τα δάνεια, τις ζημιές και την αρνητική καθαρή θέση

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Γιατί είναι κρίσιμες οι συνεδριάσεις της Παρασκευής και της Δευτέρας


    Αποδόσεις μέχρι 230% γράφουν οι μετοχές της μικρής κεφαλαιοποίησης από το ξεκίνημα της χρονιάς, παρά το γεγονός ότι παραμένουν υπερδανεισμένες, πολλές από αυτές έχουν αρνητική καθαρή θέση και το p/e σε καμία περίπτωση δεν δηλώνει την ελκυστικότητά τους.

    Ωστόσο, βάσει των προσδοκιών πολλά από τα small caps υπεραποδίδουν της αγοράς και ταυτόχρονα δικαιώνουν, όπως άλλωστε φαίνεται στο ταμπλό, τις προσδοκίες των οπαδών τους για αποδόσεις.

    Η συμφωνία της Ιντραλότ με τις τράπεζες και τους ομολογιούχους για την ανταλλαγή των ομολόγων και η επικείμενη εισαγωγή της θυγατρικής στο NYSE αποτελεί ένα από τα πιο ελκυστικά stories στη χρηματιστηριακή αγορά, με τον βασικό μέτοχο κ. Σωκράτη Κόκκαλη να μιλάει για «ιστορική μέρα», όταν και έκλεισαν οι συμφωνίες. Η μετοχή με αποτίμηση στα 74,6 εκατ. ευρώ σημειώνει άνοδο από την αρχή της χρονιάς 230%.

    Κέρδη 185% σημειώνει η μετοχή της Μπήτρος με την αποτίμησή της στα 8,4 εκατ. ευρώ και την αγορά να περιμένει τη συμφωνία με τις τράπεζες από την οποία, όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει το πολυπόθητο κούρεμα στα δάνεια. Η αρνητική καθαρή θέση φτάνει στα 61,6 εκατ. ευρώ και ο καθαρός δανεισμός στα 116,7 εκατ. ευρώ.

    Η ΣΙΔΜΑ μετά τη συμφωνία με τις τράπεζες για τα δάνεια περιόρισε τις ζημιές της στη χρήση του 2020 στις 767 χιλιάδες ευρώ , ενώ η αρνητική καθαρή θέση διαμορφώνεται σε 13,2 εκατ. ευρώ. Η μετοχή σημειώνει κούρσα από την αρχή της χρονιάς 150%.

    Η Ίλυδα που πέρασε σε κερδοφορία το 2020 έχει θετική καθαρή θέση 4,659 εκατ. ευρώ και αποτίμηση 13,5 εκατ. ευρώ με τα κέρδη του 2021 μέχρι στιγμή σε 130%. Ζημιές 541 χιλιάδες ευρώ για τον Επίλεκτο, μειωμένες ωστόσο σε σχέση με το 2019 και καθαρό δανεισμό 63,8 εκατ. ευρώ ενισχύεται κατά 123% από την αρχή του χρόνου με την αποτίμηση στα 19,10 εκατ. ευρώ.

    Η Υalco σημειώνει άνοδο 110, όταν το 2020 εμφάνισε 4,4 εκατ. ευρώ ζημιά, η αρνητική καθαρή θέση της ξεπερνάει τα 41 εκατ. ευρώ με τον καθαρό δανεισμό σε 45,2 εκατ. ευρώ.

    Αρνητική καθαρή θέση 4,8 εκατ. ευρώ έχει η Ακρίτας και καθαρό δανεισμό σχεδόν 40 εκατ. ευρώ, αλλά από την αρχή της χρονιάς ενισχύεται κατά 92%.

    Στο 60% ανέρχεται η αντίδραση της Frigoglass με την αρνητική καθαρή θέση πάνω από 128 εκατ. ευρώ και αποτίμηση 62,2 εκατ. ευρώ.

    Διαβάστε επίσης

    Phoenix Vega Mezz: Τα 5 σενάρια για την τιμή της μετοχής και το crash test με την Cairo σύμφωνα με την AXIA
    Coca-Cola HBC: Εξαγόρασε την αιγυπτιακή Coca Cola Bottling Company έναντι 427 εκατ. ευρώ
    Η Βασιλική Λαζαράκου (Επ. Κεφαλαιαγοράς) εκπαιδεύει τους επενδυτές: Αναλυτικός οδηγός για τις εκδόσεις εταιρικών ομολογιακών δανείων



    ΣΧΟΛΙΑ