• Μετοχές

    Συναγερμός από Bank of America Merrill Lynch για ισχυρό sell-off στις αγορές

    • Bloomberg
    Αρκούδα που βρυχάται


    Συναγερμό για επικείμενο ισχυρό sell-off στις αγορές σημαίνουν οι υπεύθυνοι στρατηγικής της Bank of America Merrill Lynch, μετά το ποσό ρεκόρ που επενδύθηκε σε μετοχικούς τίτλους την περασμένη εβδομάδα.

    Στο κλίμα αισιοδοξίας που επικράτησε την περασμένη εβδομάδα συνέβαλαν αφενός μεν η με θετικό πρόσημο έναρξη της περιόδου ανακοινώσεων κερδοφορίας, αφετέρου δε το γεγονός ότι τα χρηματιστήρια σε όλο τον κόσμο συνέχισαν την ανοδική πορεία τους σε υψηλά ρεκόρ.

    Ωστόσο, αυτό που ανησυχεί τους υπευθύνους στρατηγικής της Bank of America Merrill Lynch είναι οι μαζικές επενδύσεις σε επισφαλή assets, με αποτέλεσμα να προειδοποιούν ότι μέσα στο πρώτο τρίμηνο μπορεί να δούμε μια «οπισθοχώρηση τακτικής» στα χρηματιστήρια, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον δείκτη S&P 500. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δείκτης «Bull & Bear» της τράπεζας έδωσε το υψηλότερο σινιάλο «πώλησης» (sell) που έχει καταγραφεί μετά τον Μάρτιο του 2013.

    Την εβδομάδα μέχρι τις 24 Ιανουαρίου, οι επενδυτές «έριξαν» σε μετοχικούς τίτλους το ποσό-ρεκόρ των 33,2 δισ. δολαρίων, ανέφερε σε έκθεσή της η Bank of America Merrill Lynch. Εξ αυτών, 7 δισ. δολάρια επενδύθηκαν σε αμερικανικές μετοχές και 4,6 δισ. δολάρια σε ευρωπαϊκές μετοχές. Μάλιστα, το ποσό που επενδύθηκε σε ευρωπαϊκές μετοχές ήταν το υψηλότερο που έχει καταγραφεί τις τελευταίες 37 εβδομάδες, σύμφωνα πάντα με στοιχεία της τράπεζας.

    Το ίδιο διάστημα, σε μετοχές αναδυόμενων αγορών εισέρρευσαν 8,1 δισ. δολάρια.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Bloomberg: Γιατί οι ξένοι αγοράζουν ελληνικές μετοχές



    ΣΧΟΛΙΑ