Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Καλύφθηκε πλήρως το βιβλίο της δημόσιας προσφοράς της Qualco για την είσοδό της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σύμφωνα με το Reuters το οποίο επικαλείται πηγή στο σχήμα αναδόχων.

Η δημόσια προσφορά ξεκίνησε σήμερα ενώ αναμένεται να λήξει την Παρασκευή 9 Μαΐου 2025 και ώρα 15:00 μ.μ. Η τιμή διάθεσης είναι μεταξύ €5,04 και €5,46.

1

Η εταιρεία στοχεύει σε άντληση κεφαλαίων έως 57,3 εκατ. ευρώ με πώληση ιδίων μετοχών έως 41 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της εταιρείας, οι  Latsco, Antenna Group (Θ. Κυριακού) και η Green Hydepark Investment του εφοπλιστή Γιώργος Μουνδρέας έχουν συμφωνήσει να αποκτήσουν αθροιστικά 8,58 εκατ. μετοχές. Οι Antenna Group BVκαι Latsco δεσμεύονται να καλύψουν 3,4 εκατ. μετοχές έκαστη, ενώ η Green Hydepark Investment 1.785.894 μετοχές.

Οι εναπομείνασες προσφερόμενες μετοχές διατίθενται 50%-50% σε Ελλάδα (δημόσια προσφορά) και εξωτερικό (βιβλίο προσφορών).

Σε περίπτωση υπερβάλλουσας ζήτησης οι πωλητές μέτοχοι μπορούν να διαθέσουν επιπροσθέτως ως 2.700.000 μετοχές που θα μοιραστούν 50%-50% σε ελληνικό και ξένο βιβλίο. Τα σχετικά έσοδα θα χρηματοδοτήσουν πράξεις σταθεροποίησης (greenshoe), μετά την έναρξη διαπραγμάτευσης.

Ο διαχειριστής μπορεί να αγοράσει ως 2.700.000 μετοχές κατά τη διάρκεια της περιόδου πράξεων σταθεροποίησης

Συντονιστές της δημόσιας προσφοράς είναι η UBS EUROPE SE, η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. και η EUROXX ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ. Κύριοι Ανάδοχοι είναι η ALPHA BANK, EUROBANK, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΤΡΑΠΕΖΑ OPTIMA BANK Α.Ε. Ανάδοχοι είναι η ΤΡΑΠΕΖΑ ATTICA BANK και η ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Σύμβουλος Εισαγωγής είναι η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. Νομικός Σύμβουλος της Έκδοσης για θέματα Ελληνικού Δικαίου είναι η δικηγορική εταιρία «Papapolits/Papapolitis» ενώ ο ειδικός λογιστικός και οικονομικός έλεγχος πραγματοποιήθηκε από την ελεγκτική εταιρία «Grand Thornton»