ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε αναθεώρηση της τιμής στόχου για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, στα 11,60 ευρώ από 14 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε η Euroxx.
Την ίδια ώρα, η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση «Overweight» για τη μετοχή, καθώς, όπως επισημαίνει, η μείωση της τιμής στόχου σχετίζεται με τις χαμηλότερες προβλέψεις για τα κέρδη της εισηγμένης, καθώς και τις εκτιμήσεις για υψηλότερο σταθμισμένο κόστος κεφαλαίων.
Η χρηματιστηριακή αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις της για τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ το 2020 κατά 53%. Προβλέπει μέση ετήσια αύξηση ακαθάριστων εσόδων GGR κατά 4,7% μέχρι το 2022 και μέση ετήσια αύξηση κερδών για το ίδιο διάστημα κατά 3,5%.
Από πλευράς αποτίμησης, ο ΟΠΑΠ διαπραγματεύεται με EV/EBITDA 11,4 για το 2020, που υποδηλώνει premium 41% έναντι του μέσου όρου του 8,1 τη δεκαετία 2010-19.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Eurobasket 2025: Στους «4» η Ελλάδα – Νίκησε τη Λιθουανία και τώρα η Τουρκία
- Ο πρίγκιπας Λοράν του Βελγίου απέκτησε πριν από 25 χρόνια γιο με Φλαμανδή τραγουδίστρια
- Γιόχαν Βάντεφουλ (ΥΠΕΞ Γερμανίας): «Απαράδεκτη» η ισραηλινή επίθεση στη Ντόχα
- Σεισμός στον Ευβοϊκό Κόλπο: Μικρός ο αριθμός των μετασεισμών, πιθανή η συνέχισή τους, λένε οι σεισμολόγοι
