• Μετοχές

    MYTILINEOS: Η Piraeus Sec. ανεβάζει την τιμή στόχο στα €23,8

    • NewsRoom
    Ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίος

    Ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίος


    Η Piraeus Sec. ανεβάζει σημαντικά την τιμή στόχο για τη MYTILINEOS στα €23,8 (από €19,5 προηγουμένως), με το upside να είναι >60%.

    Ο αναλυτής της Piraeus, παρά τις διεθνείς προκλήσεις, με το ρωσο-ουυκρανικό πόλεμο και την συνεπαγόμενη ενεργειακή κρίση να βρίσκεται στο προσκήνιο αυτή τη στιγμή, επιβεβαιώνει τόσο την πρόβλεψη για διπλασιασμό των κερδών της MYTILINEOS το 2022 (σε σχέση με το 2020), όσο και το γεγονός ότι η εταιρεία έχει μπει σε μία νέα εποχή κερδοφορίας.

    Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Mytilineos

    Βάσει του report, η MYTILINEOS διατηρεί μία σειρά συγκριτικών πλεονεκτημάτων:

    1. Το χαμηλό κόστος παραγωγής Αλουμινίου και Αλουμίνας, με τη MYTILINEOS να βρίσκεται σταθερά ανάμεσα στους πιο φτηνούς παραγωγούς παγκοσμίως.

    2. Η MYTILINEOS λειτουργεί τον πιο αποδοτικό στόλο θερμικών μονάδων στην Ελλάδα, ο οποίος θα ενισχυθεί περεταίρω με την ένταξη, σε λίγους μήνες, της νέας ακόμα πιο αποδοτικής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής, με τη δυνατότητα να έχει διαφοροποιημένο και ανταγωνιστικό portfolio προμήθειας.

    3. Η συμβολή της εταιρείας στην Ενεργειακή Μετάβαση μέσω της ταχύτατης ωρίμανσης έργων ΑΠΕ. Η MYTILINEOS πλέον διαθέτει σχεδόν 3.5GW ώριμων έργων και άλλα 3.5GW έργων σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης, αυξάνοντας τη συνολική ισχύ του ΑΠΕ χαρτοφυλακίου της εταιρείας στα 7GW.

    Η έκθεση επιπλέον κάνει λόγο για αύξηση EBITDA το 2022 στα €0,5 δισ. ενώ το 2025 εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα €700εκάτ., δημιουργώντας ελεύθερες ταμειακές ροές για τους μετόχους της τάξης άνω των €450 εκατ. ετησίως. Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός πως, με βάση το report, η MYTILINEOS θα επιτύχει αυτή την αξιοσημείωτη αύξηση στην κερδοφορίας της έχοντας καταφέρει να διατηρήσει τη μόχλευσή της σε πολύ χαμηλά επίπεδα (σταθερά κάτω από το 2x για τα επόμενα χρόνια), μία άσκηση ισορροπίας που λίγες εταιρείες στο μέγεθος της MYTILINEOS έχουν καταφέρει να πετύχουν.

    Τα παραπάνω δίνουν τη δυνατότητα στην εταιρεία να συνεχίσει τη μερισματική της πολιτική, που για το 2025 υπολογίζεται, από τον αναλυτή της Piraeus, ότι θα έχει απόδοση άνω του 7%.



    ΣΧΟΛΙΑ