• Μετοχές

    Deutsche Bank: Σύσταση αγοράς για Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα 

    • NewsRoom
    Deutsche bank

    Deutsche bank


    Σύσταση αγοράς για τις μετοχές της Alpha Bank και της Εθνικής Τράπεζας εξακολουθεί να δίνει η Deutsche Bank, μετά την αποτίμηση των αποτελεσμάτων του τετάρτου τριμήνου.

    Η γερμανική επενδυτική τράπεζα για την Alpha Bank επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα στο μέτωπο των εσόδων ήταν καλύτερα των προσδοκιών, όμως αυτό αντισταθμίζεται εν μέρει από τα υψηλότερα κόστη, που κατεγράφησαν το ίδιο διάστημα. Χαρακτηρίζει ικανοποιητική τη μείωση των κόκκινων δανείων κατά 3,5% σε τριμηνιαία βάση στα 25,67 δισ. ευρώ, με τον δείκτη κάλυψης να αυξάνεται στο 48% από 47%.

    Οι αναλυτές της DB πιστεύουν ότι η ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης θα είναι κορυφαία προτεραιότητα της τράπεζας για το 2019 και θα στηριχθεί από τη μείωση των κόκκινων δανείων, αφού σήμερα, όπως αναφέρουν, η εικόνα είναι σχετικά αδύναμη, με το δείκτη  κεφαλαιακής επάρκειας CET 1 μειωμένο  στο 14%.

    Σύσταση «αγοράς» επιβεβαιώνει και για την Εθνική Τράπεζα της οποίας οι οικονομικές επιδόσεις τριμήνου ήταν καλύτερες των εκτιμήσεων σε προσαρμοσμένη βάση. Το ποσοστό των κόκκινων δανείων ήταν υψηλότερο των εκτιμήσεων, αλλά οι συνολικές μη εξυπηρετούμενες εκθέσεις ήταν χαμηλότερες.

    Οι ειδικοί της γερμανικής επενδυτικής τράπεζας πιστεύουν ότι το 2019 η ΕΤΕ θα δει περαιτέρω βελτίωση στα αποτελέσματά της και ειδικά στα έσοδα από τόκους, χάρη στον τερματισμό του swap επιτοκίου με την ελληνική κυβέρνηση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: IBG: Σύσταση buy και υψηλές τιμές στόχοι για τις συστημικές τράπεζες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το ράλι των 2,4 δισ. και γιατί τα ξένα funds δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης» στους Έλληνες τραπεζίτες



    ΣΧΟΛΙΑ