• Μετοχές

    Autohellas: Αυξάνει την τιμή στόχο η Euroxx, στο 61% το περιθώριο ανόδου

    • NewsRoom
    Ο διευθύνων σύμβουλος της AutoHellas, Ευτύχης Βασιλάκης

    Ο διευθύνων σύμβουλος της AutoHellas, Ευτύχης Βασιλάκης


    Στα 14,60 ευρώ ανεβάζει την τιμή στόχο για τη μετοχή της Autohellas η Euroxx, διατηρώντας τη σύσταση overweight.

    Σε report τους για τη μετοχή, οι αναλυτές επισημαίνουν πως, κατά την άποψή τους, το διαφοροποιημένο και καλά ισορροπημένο επιχειρηματικό μοντέλο της εταιρείας, σε συνδυασμό με τις ευνοϊκές εγχώριες μακροοικονομικές προοπτικές, αφήνουν καλό περιθώριο για βιώσιμη ανάπτυξη της κερδοφορίας. Θεωρούν, μάλιστα, ότι η Autohellas θα είναι από τους μεγάλους κερδισμένους αν επιβεβαιωθούν οι αισιόδοξες προβλέψεις για την πορεία του ελληνικού τουρισμού, ενώ η αυξανόμενη παρουσία της στην εμπορία αυτοκινήτων ανοίγει δυνατότητες αύξησης των περιθωρίων και διαφοροποίησης των κινδύνων. Επίσης, ο τομέας της μακροενοικίασης (LTR) προσδίδει αμυντικά χαρακτηριστικά και διαφυλάσσει τα αποτελέσματα του ομίλου από απρόσμενες αναταράξεις στην ανάπτυξη της οικονομίας/του τουρισμού.

    Υπό το φως των παραπάνω, η χρηματιστηριακή ανεβάζει την τιμή στόχο στα 14,60 ευρώ/μετοχή (συνολικό περιθώριο ανόδου 61%), από 10,40 ευρώ προηγουμένως, λόγω επικαιροποίησης των εκτιμήσεών της για τα κέρδη.

    Όπως επισημαίνεται, με P/E και EV/προσαρμοσμένων EBITDA της τάξης του 8,4x και του 7,1x αντίστοιχα για το 2022, η Autohellas διαπραγματεύεται με discount >40% έναντι των ομοειδών της, που δικαιολογείται μόνο εν μέρει από το μικρότερο μέγεθός της.

    Συνολικά, η θετική άποψη των αναλυτών για την εταιρεία απορρέει, μεταξύ άλλων, από τη στέρεη θέση της στην αγορά (ηγετικά μερίδια σε αναπτυσσόμενες αγορές), την ποιότητα του μάνατζμεντ, τα αμυντικά χαρακτηριστικά, τις δυνατότητες αύξησης της κερδοφορίας, την καλή παραγωγή ελεύθερων ταμειακών ροών.



    ΣΧΟΛΙΑ