• Μετοχές

    Alpha Bank: Πώς είδαν τα αποτελέσματα Goldman Sachs και BofA

    • NewsRoom
    Μαντζούνης Alpha Bank

    Δ. Μαντζούνης


    Θετική στάση για την Alpha Bank μετά και τα αποτελέσματα εννεαμήνου που ανακοίνωσε η τράπεζα υιοθετούν η Goldman Sachs και η Euroxx, δίνοντας σύσταση αγοράς (buy) και overweight για τη μετοχή. Αντιθέτως, η Bank of America (BofA) διατηρεί τη σύσταση underperform για τη μετοχή της Alpha Bank.

    Σε ό,τι αφορά την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Alpha Bank, η Goldman Sachs θέτει τον πήχη στα 2,60 ευρώ, η Euroxx στα 2,86 ευρώ, ενώ η BofA διατηρεί την τιμή-στόχο στα 1,30 ευρώ.

    Όπως τονίζει η Goldman Sachs, τα προ προβλέψεων έσοδα επιβεβαιώνουν τον στόχο του 2017, αλλά η τάση τους δείχνει ότι το 2018 θα δεχθούν πιέσεις.

    Οι δυνητικοί κίνδυνοι για την τράπεζα σχετίζονται με την πορεία της βελτίωσης της ποιότητας του ενεργητικού και της προσπάθειας αναδιάρθρωσης και απομόχλευσης της τράπεζας.

    Από την πλευρά της, η Bank of America στέκεται ιδιαίτερα στην αύξηση των προβλέψεων, μια τακτική που ακολουθήθηκε και από άλλες τράπεζες ενόψει των stress test, και εκφράζει επιφυλάξεις σε ό,τι αφορά τα προ προβλέψεων έσοδα του 2018.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Alpha Bank: Στα 153,5 εκατ. τα καθαρά κέρδη – Αποδίδει η στρατηγική Μαντζούνη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Alpha Bank: Ακόμα υψηλότερα βάζει τον στόχο για τη μείωση των κόκκινων δανείων – Πώς θα τα καταφέρει



    ΣΧΟΛΙΑ