• ΑΓΟΡΕΣ

    Με ποιον τρόπο το Ιράν παρακάμπτει τις κυρώσεις των ΗΠΑ

    • NewsRoom
    Maersk Oil


    Το Ιράν πούλησε 700.000 βαρέλια αργού πετρελαίου σε ιδιωτικές εταιρείες εξαγωγών την Κυριακή, σε ένα δεύτερο κύκλο πωλήσεων που αποσκοπούσε στην αντιμετώπιση των κυρώσεων των ΗΠΑ στις εξαγωγές της χώρας, σύμφωνα με τον ιστότοπο SHANA.

    Όπως μεταδίδει το Reuters, τρεις ανώνυμες εταιρείες πλήρωσαν 64,97 δολάρια το βαρέλι για δύο αποστολές αργού 245.000 βαρελιών η κάθε μία και μία αποστολή 210.000 βαρελιών, οι οποίες διαπραγματεύονταν στο ενεργειακό χρηματιστήριο του Ιράν.

    Το Ιράν άρχισε να πωλεί αργό πετρέλαιο σε ιδιωτικές εταιρείες εξαγωγής στα τέλη Οκτωβρίου, λίγο πριν από τις κυρώσεις των Η.Π.Α. σε τομείς που περιλαμβάνουν το πετρέλαιο, που τέθηκαν σε ισχύ στις 5 Νοεμβρίου, αναφέρει το πρακτορείο.

    Το εμπόριο αργού πετρελαίου ελέγχεται από το κράτος στο Ιράν. Πρωτύτερα, οι ιδιωτικές εταιρείες διύλισης μπορούσαν να αγοράζουν αργό πετρέλαιο μόνο για εξαγωγές πετρελαϊκών προϊόντων.

    Το Ιράν δήλωσε τον Ιούλιο ότι θα ξεκινήσει τις πωλήσεις πετρελαίου σε ιδιωτικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο των προσπαθειών του να συνεχίσει να εξάγει πετρέλαιο και θα λάβει άλλα μέτρα για την αντιμετώπιση των κυρώσεων αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες είπαν στους συμμάχους να μειώσουν όλες τις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου από τον Νοέμβριο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιατί ο Τραμπ εξαίρεσε την Ελλάδα από τις κυρώσεις στο Ιράν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΗΠΑ: Εκτός των κυρώσεων για το ιρανικό πετρέλαιο παραμένει προσωρινά η Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ