• ΑΓΟΡΕΣ

    Με νέες απώλειες έκλεισαν οι Ευρωαγορές, υπό τις νέες απειλές της Κίνας

    ευρωαγορές DAX


    Με απώλειες έκλεισαν για μια ακόμα ημέρα τα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης, καθώς οι φόβοι για την επίπτωση του εμπορικού πολέμου στην Ευρωπαϊκή οικονομία, σε συνδυασμό με τις πιθανές επιπτώσεις ενός άτακτου Brexit συνεχίζουν να προκαλούν ανησυχία στους επενδυτές.

    Το ήδη αρνητικό κλίμα επιδεινώθηκε την Πέμπτη μετά τις νέες απειλές της Κίνας για αντίποινα στις ΗΠΑ, εάν η τελευταία επιχειρήσει να επιβάλει δασμούς 10% σε εισαγωγές κινεζικών προϊόντων. Μάλιστα, η Κίνα δεν διευκρίνισε το τι ακριβώς αφορά η λέξη «αντίποινα», ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την ανασφάλεια.

    Η πτώση έρχεται μάλιστα μια μέρα μετά το γενικευμένο sell off στη Wall Street, που προκάλεσε η αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων 2ετούς και 10ετούς διάρκειας, κάτι που προμηνύει μια επερχόμενη ύφεση. Πάντως, την Πέμπτη η Wall Street κινείται με μικρά πρόσημα.

    Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 7.067,01 μονάδες καταγράφοντας τις σημαντικότερες  απώλειες της ημέρας (-1,13%). Στη Γερμανία ο  DAX έκλεισε στις 11.412,67 μονάδες με πτώση -0,70%, στην Γαλλία ο  CAC 40 στις 5.236,93 μονάδες με πτώση -0,27%, ενώ στην Ισπανία ο
    IBEX 35 στις 8.519 μονάδες με οριακές απώλειες -0,04%.

    Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε στις 365,09 μονάδες, με πτώση -0,29%.

    Κλειστό παρέμεινε το χρηματιστήριο του Μιλάνου, όπως φυσικά και το Χρηματιστήριο της Αθήνας.



    ΣΧΟΛΙΑ