• ΑΓΟΡΕΣ

    Με αναιμική άνοδο άνοιξε η Wall Street, μετά το sell off της Τετάρτης

    • NewsRoom
    Wall Street


    Ανοδικά κινούνται στο άνοιγμα τους οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Πέμπτη, μία μέρα μετά το sell off που προκάλεσε η υποχώρηση της απόδοσης του 10ετούς κρατικού ομολόγου κάτω από την αντίστοιχη απόδοση του 2ετούς τίτλου, μια βασική ένδειξη για μια πιθανή επερχόμενη  ύφεση της αμερικανικής και κατά συνέπεια της παγκόσμιας οικονομίας.

    Η αντιστροφή της καμπύλης των αποδόσεων 2ετών και 10ετών τίτλων είναι ένα σπάνιο φαινόμενο καθώς από το 1978 έχει συμβεί μόνο άλλες 5 φορές. Σε όλες τις περιπτώσεις, αποτέλεσε προάγγελο ύφεσης της οικονομίας.

    Την ίδια ώρα πάντως ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, που κατηγορείται πως ευθύνεται για την υποχώρηση της παγκόσμιας ανάπτυξης, συνεχίζει να αναζωπυρώνεται, κυρίως από τις πολιτικές εξελίξεις στο Χονγκ Κονγκ. Πλέον, η Κίνα προειδοποιεί πως αν χρειαστεί θα επέμβει στην αυτόνομη περιοχή. Από την άλλη, το Πεκίνο προειδοποιεί τις ΗΠΑ πως αν προχωρήσουν στην επιβολή των δασμών, θα απαντήσει με ανάλογο τρόπο, λαμβάνοντας τα «απαραίτητα αντιμέτρα», όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη. Πάντως το Πεκίνο δεν διευκρίνισε τι είδους αντίποινα θα είναι αυτά.

    Η αγορά στις ΗΠΑ πάντως φαίνεται πως βρίσκει ένα μικρό στήριγμα στα εταιρικά αποτελέσματα της Walmart που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών. Αλλά και στην αύξηση που κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, καθώς ενισχύθηκαν κατά 0,7%, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων που έκαναν λόγο για αύξηση 0,3%.

    Αυτή την ώρα ο Dow Jones κινείται στις 25.502 μονάδες σημειώνοντας κέρδη +0,09%. Ο S&P 500  κινείται στις 2.846,62 μονάδες, με κέρδη +0,21% και τους 7 από τους 11 κλάδου του να βρίσκονται σε θετικό έδαφος.

    Αντίθετα, με οριακές απώλειες κινείται αυτή την ώρα ο  Nasdaq, στις 7.772,66 μονάδες και το -0,02%.

    Με απώλειες κινούνται λίγο πριν το κλείσιμο και τα χρηματιστήρια της Ευρώπης.



    ΣΧΟΛΙΑ