• ΑΓΟΡΕΣ

    Μαρινόπουλος: Αναβολή για τις 14 Δεκεμβρίου στην εκδίκαση της υπαγωγής στο Αρθρο 99

    • NewsRoom
    Σκλαβενίτης

    Οι κ. Γεράσιμος Σκλαβενίτης και Λεωνίδας Μαρινόπουλος


    Αναβολή για τις 14 Δεκεμβρίου, πήρε τελικά η Μαρινόπουλος, στην εκδίκαση της υπόθεσης υπαγωγής της εταιρείας στο Άρθρο 99, του Πτωχευτικού Κώδικα. Υπέρ της αναβολής τάχθηκε με παρέμβασή της και η Σκλαβενίτης, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η συγγραφή του σχεδίου εξυγίανσης για την εταιρεία και την εξαγορά της από την γνωστή αλυσίδα supermarket.

    Επιπλέον, σύμφωνα με τις πληροφορίες, το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας αναμένεται να είναι έτοιμο για κατάθεση στα τέλη Σεπτεμβρίου ή το αργότερο στις αρχές Οκτωβρίου και τότε να υπάρξει νέα αίτηση για υπαγωγή της Μαρινόπουλος στο άρθρο 106βθ.

    Σε κάθε περίπτωση, τρεις είναι οι βασικές παράμετροι που θα οδηγήσουν στην άμεση επικύρωση συμφωνίας εξυγίανσης: η σύνταξη των τελικών κειμένων του σχεδιασμού διάσωσης για τις εταιρείες Μαρινόπουλος, Express M, Ξυνός, Πειραϊκό, η εξασφάλιση της συναίνεσης των προμηθευτών έναντι του όλου εγχειρήματος και η διατήρηση «ζωντανού» -έστω και με περιορισμένο κωδικολόγιο – μέρους του δικτύου καταστημάτων της Μαρινόπουλος.

    Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή ξεκίνησε από την πλευρά της Σκλαβενίτης μια στοχευμένη προσέγγιση επιχειρηματιών στον κλάδο τροφίμων και ποτών, στο πλαίσιο της οποίας υπήρξε άτυπη ενημέρωση προκειμένου να αναγνωριστεί η διάθεση έκαστης βιομηχανίας έναντι του εγχειρήματος διάσωσης της Μαρινόπουλος.

    Όσον αφορά το ζήτημα, της διαγραφής μέρους των οφειλών της Μαρινόπουλος, οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για οριζόντιο κούρεμα 50% στο σύνολο των προμηθευτών, καθώς η δυνατότητα μεταφοράς του συνόλου των υποχρεώσεων σε πιστωτικά υπόλοιπα μικρότερα των 100.000 ευρώ (ανά προμηθευτή για το σύνολο των τεσσάρων υπό εξυγίανση εταιρειών) στη νέα εταιρεία που θα ελέγχει η Σκλαβενίτης, φαίνεται να πέφτει πάνω σε τεχνικά και νομικά εμπόδια

    Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδη, θα υπάρξει διάταξη που θα δίνει στους προμηθευτές τη δυνατότητα από ένα όριο και κάτω να πληρωθούν αυτά που τους οφείλει η Μαρινόπουλος και από ένα όριο και πάνω να πληρωθούν ένα μεγάλο ποσοστό των χρεών: “Αναμένουμε να δούμε πώς θα διασφαλιστεί η συμφωνία ανάμεσα στις επιχειρήσεις ώστε να φέρουμε κατόπιν διάταξη για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τα θέματα και του ΦΠΑ και του εισοδήματος, καθώς και των χρεών της εταιρείας Μαρινόπουλος προς το Δημόσιο, τις προμηθεύτριες επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους. Θα δώσουμε την καλύτερη λύση”, δεσμεύτηκε ο κ. Αλεξιάδης. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Στύλιου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι κριτήριο της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, η εξασφάλιση των προμηθευτών της επιχείρησης και η εν γένει διευθέτηση του ζητήματος ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στην αγορά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/kalogritsas-gate-se-anamoni-kivernisi-ke-kanalarches-ke-erotimatika-ean-tha-katavlithi-1i-dosi/75796

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ