• ΑΓΟΡΕΣ

    Κατολίσθηση για την απόδοση του 10ετούς στο 1,61%, πάρτι πάνω από 12% για τις τράπεζες στο Χ.Α.

    Πίνακας στο Χρηματιστήριο

    Χρηματιστήριο


    Απίστευτη υποχώρηση για το ελληνικό 10ετές ομόλογο. Η απόδοση βελτιώνεται τάχιστα υποχωρώντας στα επίπεδα του 1,61% από 2,43 χθες που σημαίνει βελτίωση της απόδοσης πάνω από 33%.

    Το «πράσινο φως» από την ΕΚΤ για απεριόριστες αγορές ομολόγων εξέλιξη που θα βελτιώσει τους όρους δανεισμούς των τραπεζών με στόχο να ρίξουν φθηνό (;) χρήμα στην αγορά προκειμένου να επανεκκινηθεί η οικονομία, όταν περάσει η καταστροφική λαίλαπα του κορωνοϊού.

    Με τις διεθνείς αγορές να κινούνται ανοδικά και χθες, που το Χ.Α. ήταν κλειστό λόγω της αργίας της 25ης Μαρτίου, ο γενικός δείκτης συνεχίζει σε θετικό μοτίβο και με κέρδη πάνω από 2%, τη στιγμή που οι απώλειες στην Ευρώπη είναι ελεγχόμενες και κάτω από 1%. Εν αναμονή της Συνόδου Κορυφής τελούν οι αγορές, όπου αναμένεται να συζητηθεί η πρόταση Μακρόν, Μητσοτάκη και άλλων επτά πρωθυπουργών της ευρωζώνης για την έκδοση ευρωομολόγου προκειμένου να ενισχυθούν οι οικονομίες που πλήττονται από την νόσο. Η αντίδραση των Γερμανών θεωρείται αναμενόμενη, από την στιγμή που η χώρα έχει αρνητικά επιτόκια, που σημαίνει ότι δεν θέλει να εμπλακεί σε ένα αμοιβαίο και κοινό χρέος που στο μέλλον θα μπορούσε να διακινδυνεύσει την πιστοληπτική της αξιολόγηση.

    Οι τράπεζες είναι αυτές σήμερα στο Χ.Α. που κάνουν πάρτι με κέρδη 12,68% και την Alpha να ενισχύεται πάνω από 11,7%, η ΕΤΕ 11,4%, η Eurobank 13,8% και η Πειραιώς 8,27%. Τέρνα Ενεργειακή, Μότορ Όιλ και Coca Cola είναι οι μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης που γράφουν απώλειες την Πέμπτη.  Κατά τα άλλα, πάνω από 5% τα κέρδη για τον ΟΠΑΠ και την ΓΕΚ/Τέρνα, πάνω από 6% για την Jumbo, πάνω από 3% για την ΔΕΗ, 2,8% για την Aegean, 1,94% για την Βιοχάλκο, 1,8% για την Ελλάκτωρ και λίγο πάνω από 1% η άνοδος για ΟΤΕ και Μυτιληναίο.

    Οι συναλλαγές ανέρχονται πάνω από τα 60 εκατ. Ευρώ, ενώ 57 μετοχές ενισχύονται και 44 υποχωρούν.



    ΣΧΟΛΙΑ