• ΑΓΟΡΕΣ

    Καταρρέουν οι τουρκικές τράπεζες: Για ποιες ανεστάλη η διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης

    • NewsRoom


    Το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης ανέστειλε τη διαπραγμάτευση τριών τουρκικών τραπεζών τη Δευτέρα, μετά τις απώλειες άνω του 11% που σημείωναν οι μετοχές τους, όπως μεταδίδει το Reuters.

    Η διαπραγμάτευση των μετοχών της Yapi Kredi, της Akbank και της Isbank σταμάτησε αυτόματα από το ηλεκτρονικό σύστημα, σύμφωνα με ανακοίνωση του χρηματιστηρίου, καθώς κατέγραφαν απώλειες 11,5%, 11,9% και 11,3%, αντίστοιχα.

    Την ίδια ώρα, έκκληση στις αρμόδιες Αρχές να πάρουν γρήγορα μέτρα για να σταματήσουν την κατάρρευση της τουρκικής λίρας απηύθυνε ο επικεφαλής της μεγαλύτερης εισηγμένης στο χρηματιστήριο τράπεζας της Τουρκίας, την ώρα που η μετοχή της δέχεται «σφυροκόπημα» και ετοιμάζεται να κάνει τη μεγαλύτερη «βουτιά» των τελευταίων 15 ετών.

    «Στο μέτωπο των επιτοκίων, ό,τι προβλέπει η επιστήμη των Οικονομικών πως πρέπει να γίνει, πρέπει να γίνει», δήλωσε ο Adnan Bali, CEO της Turkiye Is Bankasi AS, γνωστότερης ως Isbank, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg. «Τώρα είναι ώρα για πράξεις, όχι για λόγια. Η αγορά τιμωρεί το κράτος επειδή δεν έχει κάνει τις απαραίτητες ενέργειες», συμπλήρωσε.

    «Μπορεί να μη μας αρέσει, αλλά αν θες να ξεφορτωθείς τους ανεπιθύμητους ιστούς, πρέπει να κάνεις χημειοθεραπεία, ρισκάροντας να πλήξεις το ανοσοποιητικό», δήλωσε ακόμη ο Bali, προσθέτοντας: «Έτσι είναι και τα επιτόκια».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ερντογάν: Η Τουρκία βρίσκεται υπό πολιορκία, οι ΗΠΑ μας μαχαίρωσαν πισώπλατα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτές είναι οι πέντε ευρωπαϊκές τράπεζες που κινδυνεύουν περισσότερο από την τουρκική κρίση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η τουρκική λίρα «τρώει» και την Domino’s Pizza



    ΣΧΟΛΙΑ