• ΑΓΟΡΕΣ

    JP Morgan: Οverweight στα ελληνικά ομόλογα-Επενδυτική βαθμίδα το β’ εξάμηνο του 2022

    • NewsRoom
    CEO JPMorgan Chase

    Jamie Dimon, CEO JP Morgan


    Ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας αναμένει η JP Morgan για την Ελλάδα και την τοποθετεί μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2022. Όπως αναφέρει, η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες που είδαν την πιστοληπτική τους αξιολόγηση να αναβαθμίζεται μέσα στο 2021.

    Στην έκθεσή της η αμερικανική τράπεζα συστήνει θέσεις «overweight» για τα ελληνικά και τα ιταλικά ομόλογα έναντι της υπόλοιπης ευρωπαϊκής περιφέρειας.

    Συγκεκριμένα, αναμένει υποχώρηση των περιθωρίων με το γερμανικό 10ετές ομόλογο και το spread του ελληνικού 10ετούς να υποχωρεί στις 125 μονάδες βάσης – από τα τρέχοντα επίπεδα των 160 μ.β. -κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022. Για το δεύτερο τρίμηνο εκτιμά ότι θα διαμορφωθεί τις 110 μ.β. στο, ενώ και για τα υπόλοιπα τρίμηνα του 2022 θα κυμανθεί στα επίπεδα των 120 μονάδων βάσης.

    JP Morgan: Πρόγραμμα PEPP

    Σύμφωνα με το βασικό σενάριο της JP Morgan για την ένταξη των ομολόγων στα προγράμματα αγοράς μετά το πρόγραμμα PEPP, η Ελλάδα θα μπορούσε δυνητικά να διαπραγματεύεται με σημαντικό discount στις τρέχουσες αποτιμήσεις, όπως συνέβαινε για μεγάλο μέρος του 2021.

    H JP Morgan για το πρώτο εξάμηνο του 2022 προτιμά την Ιταλία και την Ελλάδα στην περιφέρεια και την Ιρλανδία και το Βέλγιο στον πυρήνα με σύσταση overweight.

    Η βασική υπόθεση της JP Morgan είναι ότι θετικές κινήσεις στις αξιολογήσεις θα συνεχιστούν και το επόμενο έτος, ιδίως για τα μικρότερα κράτη, με πιθανότητες η Ελλάδα να αποκτήσει επενδυτική βαθμίδα στο δεύτερο εξάμηνο του 2022.

    Διαβάστε ακόμη:

    Αγγελικούση-Φράγκου-Παληού: Οι ισχυρές Ελληνίδες της Lloyd’s List που διαχειρίζονται πάνω από 360 πλοία

    Βασίλης Κάτσος στο mononews: Κοντά σε νέες επενδυτικές κινήσεις στις αρχές του 2022



    ΣΧΟΛΙΑ