• ΑΓΟΡΕΣ

    Jefferies για Τράπεζα Πειραιώς: Γιατί αυξάνουμε την τιμή στόχο στα 5,25 ευρώ με σύσταση αγοράς

    Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζας Πειραιώς - Alexander Demetriou, Αναλυτής της Jefferies

    Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζας Πειραιώς – Alexander Demetriou, Αναλυτής της Jefferies


    Η Jefferies και ο Alex Demetriou αυξάνουν την τιμή στόχο για την Τράπεζα Πειραιώς στα 5,25 ευρώ από 5,20 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας αμετάβλητη τη σύσταση αγοράς (buy), μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του α’ τριμήνου του 2024.

    H αμερικανική επενδυτική τράπεζα εξετάζει τα τρία σενάριά της για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς και εκτιμά ότι στο θετικό σενάριο η τιμή στόχος αυξάνεται στα 7,75 ευρώ ή περίπου 100% ανοδικό περιθώριο από τα τρέχοντα επίπεδα. Στον αντίποδα, στο κακό σενάριο, έχει μόλις 28% περιθώριο πτώση με την τιμή στόχο στα 2,80 ευρώ.

    Τα καθαρά έσοδα από τόκους ήταν χαμηλότερα από το αναμενόμενο αυτό το τρίμηνο, ωστόσο θεωρεί ότι αυτό είναι περισσότερο θέμα χρόνου. Η Πειραιώς επιβεβαίωσε τις προβλέψεις της για το 2024 και επισήμανε πιθανή άνοδο από το χαμηλότερο κόστος καταθέσεων. Η αύξηση των εσόδων από τόκους στο χαρτοφυλάκιο τίτλων σταθερού εισοδήματος ήταν συγκρατημένη το α’ τρίμηνο, με την Πειραιώς να αυξάνει τη συμμετοχή της προς το τέλος του τριμήνου, καθώς το υπόλοιπο αυξήθηκε κατά 900 εκατ. ευρώ με αύξηση 2 εκατ. ευρώ στα έσοδα από τόκους, τάση που θα αυξηθεί τα επόμενα τρίμηνα.

    Η αύξηση των δανείων βρίσκεται σε καλό δρόμο

    Οι εκταμιεύσεις δανείων ύψους 2,1 δισ. ευρώ το τρίμηνο ήταν κατά 6% υψηλότερες σε ετήσια βάση, με την Πειραιώς να επαναλαμβάνει τον στόχο της για καθαρή πιστωτική επέκταση ύψους 1,6 δισ. ευρώ για το 2024. Οι αποπληρωμές είναι εποχικά υψηλότερες το α’ τρίμηνο, ενώ η διοίκηση σχολίασε ότι είδε “τις αποπληρωμές να στεγνώνουν” κατά το β’ τρίμηνο, με το δ’ τρίμηνο να είναι συνήθως το ισχυρότερο από πλευράς αύξησης των δανείων.

    «Οι επιδόσεις της Τράπεζας Πειραιώς στο α’ τρίμηνο ήταν ελαφρώς καλύτερες από τις επιδόσεις του guidance του 2024. Το α’ τρίμηνο, τα καθαρά έσοδα από τόκους (NII) ήταν χαμηλότερα από τα αναμενόμενα, ωστόσο το βλέπουμε αυτό ως περισσότερο θέμα χρόνου με την επιβεβαίωση των προβλέψεων του 2024.

    Το κόστος καταθέσεων είναι χαμηλότερο από την τρέχουσα καθοδήγηση, ενώ τα τέλη ξεπέρασαν τις προσδοκίες και οι απομειώσεις δανείων ήταν χαμηλότερες από ότι αναμενόταν στις 51 μ.β, καλύτερα από το τρέχον guidance για φέτος. Έχουμε προβεί σε οριακές αλλαγές στις εκτιμήσεις μας και αυξάνουμε την τιμή-στόχο μας, ελαφρώς, στα 5,25 ευρώ από 5,20 ευρώ, πριν», εξηγεί ο αναλυτής της Jefferies.

    «Η αύξηση των κερδών ήταν σημαντική. Μειώσαμε τις εκτιμήσεις μας για το 2024 κατά 2% λόγω των έκτακτων δαπανών του α’ τριμήνου, ενώ αυξήσαμε τα έσοδα από προμήθειες και μειώσαμε ελαφρώς τα καθαρά έσοδα από τόκους.

    Οι εκτιμήσεις μας για τα έτη 2025 και 2026 έχουν αυξηθεί ελαφρώς λόγω των καλύτερων εσόδων από αμοιβές, ενώ οι υπόλοιπες εκτιμήσεις μας παραμένουν σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητες. Ως αποτέλεσμα των οριακών αλλαγών στα κέρδη μας έχουμε ανεβάσαμε την τιμή-στόχο και διατηρούμε την αξιολόγησή μας ως buy για τη μετοχή», καταλήγει ο Demetriou.

    Διαβάστε επίσης:

    J.P. Morgan για Εθνική Τράπεζα: H κερδοφορία παραμένει ισχυρή στο α’ τρίμηνο- Αγοράστε τη μετοχή

    Βιλερουά (EKT): Μείωση των επιτοκίων από αρχές Ιουνίου

    Εθνική Ασφαλιστική: Εμπλουτίζει τη διοικητική της ομάδα με έμπειρα στελέχη



    ΣΧΟΛΙΑ