• ΑΓΟΡΕΣ

    J.P. Morgan για Coca Cola HBC: Η σημασία του προγράμματος επαναγοράς μετοχών ύψους €400 εκατ.

    O Zoran Bogdanovic, CEO της Coca-Cola HBC

    O Zoran Bogdanovic, CEO της Coca-Cola HBC


    Η άποψη της J.P. Morgan για την ανακοίνωση της Coca-Cola HBC και την έναρξη προγράμματος επαναγοράς μετοχών ύψους €400 εκατ. που ξεκινά στις 21 Νοεμβρίου 2023 και αναμένεται να διαρκέσει περίπου δύο χρόνια μέχρι την 25 Δεκεμβρίου είναι ότι δεν ήταν αναμενόμενη και ως εκ τούτου θα περίμενε ότι οι μετοχές θα αντιδρούσαν θετικά.

    Το συνολικό μέγεθος του προγράμματος ισοδυναμεί με περίπου 4,5% της κεφαλαιοποίησης της CCH ή με απόδοση περίπου 2% σε ετήσια βάση.

    «Εκτιμούμε ότι το πρόγραμμα θα έχει περίπου 5% προσαύξηση επί των κερδών ανά μετοχή έως το 2026 με την τρέχουσα τιμή της μετοχής. Η ανακοίνωση επιτρέπει στην CCH να συνεχίσει να λειτουργεί εντός του στόχου μόχλευσης με 1,5-2,0 φορές και αφήνει περιθώριο για να συνεχίσει να επενδύει οργανικά η επιχείρηση στην εκτέλεση στρατηγικών συγχωνεύσεων και εξαγορών, εφόσον προκύψουν ευκαιρίες», επισημαίνει η JPM. H σύσταση της αμερικανικής τράπεζας για τη μετοχή της CCH είναι ουδέτερη και η τιμή στόχος τοποθετείται στις £24 ή στα €27,49 περίπου.

    Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι “το Διοικητικό Συμβούλιο πιστεύει ότι η τρέχουσα τιμή της μετοχής υποτιμά τη μελλοντική ανάπτυξη και τις ευκαιρίες της CCH”. Ο διευθύνων σύμβουλος Zoran Bogdanovic σχολίασε ότι: “Με παραγωγή μετρητών από την επιχείρηση και τον ισχυρό ισολογισμό σήμερα, πιστεύουμε ότι η τρέχουσα αδυναμία της αγοράς αποτελεί για εμάς μια επιτακτική ευκαιρία να αξιοποιήσουμε το πλεονάζον κεφάλαιο μέσω ενός προγράμματος επαναγοράς και να αποδώσουμε αυξημένη αξία στους μετόχους μας“.

    «Σχετικά με τη δικές μας προβλέψεις, η CCH διαπραγματεύεται με 10,9 φορές τα κέρδη του 2024 σε όρους δείκτη P/E, ένα discount 34% σε σχέση με τον κλάδο που βρίσκεται στις 16,6 φορές, αν και η CCH εξακολουθεί να έχει σημαντική έκθεση στη Ρωσία (περίπου 20% του EBIT), όπου οι επενδυτές είναι απίθανο να δώσουν μεγάλη αξία σε αυτά τα κέρδη, δεδομένης της δυσκολίας στην απόσυρση μετρητών από την αγορά.

    Η επενδυτική μας θέση είναι ότι ενώ αναγνωρίζουμε την ισχυρή απόδοση των δεδομένων τιμής και μείγματος προϊόντων, έχουμε ανησυχίες σχετικά με τις τάσεις στους όγκους πωλήσεων και σημειώνουμε περιορισμένη ορατότητα σχετικά με τις δύσκολες μακροοικονομικές συνθήκες στις αναδυόμενες αγορές και την αδυναμία των καταναλωτών στις αναπτυσσόμενες αγορές.

    Αυτές οι αντιξοότητες θα μπορούσαν να επιμείνουν μέχρι το 2024, και ενώ η αποτίμηση φαίνεται ελκυστική, η CCH εξακολουθεί να έχει σημαντική έκθεση σε Ρωσία (περίπου 20% του EBIT), όπου οι επενδυτές είναι απίθανο να δώσουν μεγάλη αξία σε αυτά τα κέρδη δεδομένης της δυσκολίας απόσυρσης μετρητών από την αγορά.

    Εξακολουθούμε να πιστεύουμε στην εκτέλεση και τις δυνάμεις της επιχείρησης, αλλά και το ισχυρό χαρτοφυλάκιο της σε Sparkling, Energy και όλο και περισσότερο ενδιαφέρουσες παρακείμενες δραστηριότητες (π.χ. καφές). Ωστόσο, δεδομένων των ακόμη ενεργών γεωπολιτικών κινδύνων, το σημαντικό πληθωρισμό και την αβεβαιότητα σχετικά με την καταναλωτική ζήτηση στις περισσότερες αγορές της, πιστεύουμε ότι η σχέση κινδύνου και απόδοσης είναι αρκετά ισορροπημένη προς το παρόν», καταλήγει η J.P. Morgan.

    Διαβάστε επίσης

    Coca Cola HBC: Ξεκίνησε το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 400 εκατ. ευρώ

    J.P. Morgan για ΔΕΗ: Τι σημαίνει η ενσωμάτωση της ENEL Romania – Νέα αύξηση στην τιμή στόχο στα €15

    Alpha Finance: Σημαντική βελτίωση της κερδοφορίας για την Cenergy Holdings



    ΣΧΟΛΙΑ