• ΑΓΟΡΕΣ

    Άνοδος στα futures της Wall Street με ώθηση από Fed

    • NewsRoom
    Wall Street


    Ανοδικά κινούνται τα futures της Wall Street αφού τα «καλά μαντάτα» από την Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) σε συνδυασμό με το ανοδικό άνοιγμα των ασιατικών αγορών αλλά και των Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων, προμηνύουν θετικό άνοιγμα, σε συνέχεια του χθεσινού ράλι, ειδικά στο τελευταίο μέρος της συνεδρίασης της Δευτέρας.

    H Fed ανακοίνωσε χθες ότι θα αγοράσει στην δευτερεύουσα αγορά, μεμονωμένα εταιρικά ομόλογα με διάρκεια ωρίμανσης 5 ετών ή και λιγότερο, κάνοντας τους επενδυτές να αισθανθούν πιο αισιόδοξοι.

    Η κίνηση αυτή αναμένεται να ανεβάσει την έκθεση της Fed σε επιχειρησιακά χρέη, ένα μόλις μήνα αργότερα αφότου ξεκίνησε την αγορά διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων ομολόγων. Η ανακοίνωση αυτή την κατάλληλη ώρα, την στιγμή που οι επενδυτές προσπαθούσαν να αξιολογήσουν την άνοδο των κρουσμάτων κορονοϊού που απειλούν να καθυστερήσουν την διαδικασία επανεκκίνησης της οικονομίας.

    Παράλληλα στήριξη στις αγορές προσφέρουν και δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση Τραμπ θα προχωρήσει σε εφαρμογή ενός νέου προγράμματος εκσυγχρονισμού των υποδομών των ΗΠΑ, η συνολική αξία του οποίου μπορεί να φθάσει το ένα τρισ. δολάρια.

    Σε αυτό το κλίμα, τα futures της Wall Street κινούνται ανοδικά, με τον Dow Jones να βρίσκεται στις 26.213 μονάδες, στο +1.58% και τον S&P500 ομοίως στο + 1,59%.  Ο τεχνολογικός δείκτης NASDAQ κινείται ομοίως ανοδικά στο 1,70%, στις 9.929 μονάδες.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ