• ΑΓΟΡΕΣ

    Υψηλά 13 ετών για τον ΟΤΕ και 7ετίας για τον ΟΠΑΠ

    • NewsRoom
    Χρηματιστήριο: Πως “χάθηκε” εντολή πώλησης 350 χιλ. τεμαχίων στην Eurobank, focus σε ΟΠΑΠ και ΜΟΗ

    Χρηματιστήριο


    Με την αγορά να βρίσκεται μία ανάσα στην κυριολεξία πριν από την επανακατάληψη των 919 μονάδων, που αποτελούν τα υψηλότερα επίπεδα για φέτος, οι μετοχές αρχίζουν να φορτσάρουν.

    Ήδη, ο ΟΠΑΠ διαπραγματεύεται στα υψηλότερα επίπεδα επτά ετών, δηλαδή στα πιο ψηλά από το… 2014. Ο ΟΤΕ αθόρυβα και χωρίς εξάρσεις έχει επιστρέψει στα υψηλότερα επίπεδα από το… 2008, χτυπώντας αυτή την ώρα ένα ακόμα υψηλό έτους, πάνω από τα 15,10 ευρώ.

    Η διοίκηση του ΟΤΕ αναμένει για το 2021 ελεύθερες ταμειακές ροές περίπου 480 εκατ. ευρώ, οι οποίες και θα αποτελέσουν το συνολικό ποσό που θα λάβουν οι μέτοχοι, αυξημένο κατά 20% σε σύγκριση με πέρσι. Στο ποσό αυτό δεν περιλαμβάνεται το έσοδο από την πώληση της Telekom Romania (άλλα 268 εκατ.) που επίσης θα πάει στη τσέπη τους.

    Την ίδια ώρα κέρδη πάνω από 3% σημειώνει η μετοχή της Lamda. Tόσο η εταιρεία όσο και το Δημόσιο δεν αποκλείεται να επισπεύσουν τη μεταβίβαση των μετοχών της Ελληνικό ΑΕ πριν από την ολοκλήρωση της υπόθεσης του καζίνο, η οποία θα χρειαστεί, όπως λέγεται ένα ακόμα τρίμηνο.

    Υποτονικά, αλλά ανοδικά, κινούνται ο Μυτιληναίος και την Jumbo.

    Κέρδη πάνω από 1% για την μετοχή της Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,53% 3,78 με το χαρτί να επιστρέφει σε κεφαλαιοποίηση πάνω από το 1 δισ. ευρώ. H Πειραιώς Financial Holdings A.E. ενημέρωσε ότι ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση ομολόγων κατηγορίας Additional Tier 1 ύψους €600 εκατ. («τίτλοι AT1»). H έκδοση συνιστά την πρώτη έκδοση τίτλων ΑΤ1 της Τράπεζας Πειραιώς στις διεθνείς αγορές μετά την κρίση, σε συνέχεια των εκδόσεων τίτλων Tier 2 της Πειραιώς τον Ιούνιο 2019 και τον Φεβρουάριο 2020. Η συναλλαγή αποτελεί την πρώτη συναλλαγή έκδοσης τίτλων ΑΤ1 στην Ελλάδα από το 2009.

    Η έκδοση προσέλκυσε το ενδιαφέρον περίπου 200 θεσμικών επενδυτών από περισσότερες των 20 χωρών, οι οποίοι συμμετείχαν στη διαδικασία βιβλίου προσφορών, με τη συνολική ζήτηση να διαμορφώνεται σε €2,2 δισ. μέσα σε λίγες ώρες από το άνοιγμα του βιβλίου.

    Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια επαφών που είχε η διοίκηση της Τράπεζας με περισσότερους από 60 διεθνείς επενδυτές και επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη της επενδυτικής κοινότητας προς την Πειραιώς και την επιτυχημένη υλοποίηση του στρατηγικού της σχεδίου Sunrise, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Οριακές οι διακυμάνσεις για την Alpha ΑΛΦΑ 1,94% 1,58 στο 1,18 ευρώ, στα 2,69 ευρώ ενισχύεται οριακά η Εθνική και αμετάβλητη στα 0,84 ευρώ η μετοχή της Eurobank.

    Ξεχωρίζει ακόμα η ΕΥΔΑΠ, στα 8,80 ευρώ, η ΕΧΑΕ που επέστρεψε πάνω από τα 4,20 ευρώ και συνεχίζει για τα 4,29 ευρώ, ως αποτέλεσμα του μερίσματος και των μεγάλων όγκων συναλλαγών που πραγματοποιούνται τελευταία στο Χ.Α.

    Κέρδη πάνω από 1,2% για την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η οποία θα πραγματοποιήσει την ετήσια τακτική ΓΣ στις αρχές Ιουλίου, στα 9,18 ευρώ αντιδρά η μετοχή της ΔΕΗ. Στα 11,98 ευρώ ενισχύεται η Τέρνα Ενεργειακή.

    Από τα small caps, το Κρι – Κρι ξεχωρίζει και σήμερα, στα 28,50 ευρώ σκαρφαλώνει ο ΟΛΘ. Νέα βουτιά για την μετοχή της Ιντρακάτ, καθώς η αγορά αναμένει λεπτομέρειες για το deal απορρόφησης της Γαία Άνεμος.

    Διαβάστε επίσης:

    Bitcoin: Προειδοποιήσεις της JPMorgan για τις προοπτικές του κρυπτονομίσματος, παρά την άνοδο

    ΟΤΕ: Διανομή μερίσματος €0,68 ανά μετοχή ενέκρινε η ΓΣ

    «Χτύπημα» στην Frigoglass από Moody’s



    ΣΧΟΛΙΑ