• ΑΓΟΡΕΣ

    Ήπιες μεταβολές και μικρή πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

    ubs


    Με πτώση έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, 19 Ιουλίου, απομακρυνόμενα από το υψηλό τους ενός μήνα που έφτασαν εχθές European stock markets finished lower Thursday, καθώς οι μετοχές του μεταλλευτικού κλάδου έπεσαν και παρουσιάστηκαν και τα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα.

    Συγκεκριμένα, ο Stoxx Europe 600 έκλεισε με απώλειες 0,2% στις 386,17 μονάδες, μετά το χθεσινό του υψηλό σε παραπάνω από ένα μήνα.

    Ο βρετανικός FTSE 100 τερμάτισε με άνοδο 0,10% στις 7.683,97 μονάδες, ο γερμανικός DAX 30  έκλεισε με απώλειες 0,62% στις 12.686,29 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 τερμάτισε πτωτικά κατά 0,56% στις 5.417,07 μονάδες.

    Οι μετοχές του μεταλλευτικού κλάδου έγιναν «βάρος» στον πανευρωπαϊκό δείκτη, καθώς οι τιμές τους υποχώρησαν υπό το αυξανόμενο δολάριο.

    Την ίδια ώρα, επενδυτές και αναλυτές παρακολουθούν ανελλιπώς τις εξελίξεις στο μέτωπο του εμπορικού πολέμου που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα μεταξύ ΗΠΑ, Κίνας και Ευρώπης. Συγκεκριμένα, ο οικονομικός αναλυτής και σύμβουλος του Λευκού Οίκο Λάρυ Κουντλοου εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η ΕΕ θα καταθέσει μια σημαντική πρόταση για εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ.

    Μιλώντας μάλιστα στο CNBC ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενόψει της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, είπε πως θα μπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μια «σημαντική προσφορά ελεύθερου εμπορίου».



    ΣΧΟΛΙΑ