• Συνεντεύξεις

    Μαριλένα Μηναΐδη: «Λέω στον κόσμο ελάτε να δείτε τη Χαρά»

    Μαριλένα Μηναΐδη: «Λέω στον κόσμο ελάτε να δείτε τη Χαρά»

    Μαριλένα Μηναΐδη


    Η Μαριλένα Χατζηβασιλείου Μηναΐδη δεν χάνει ευκαιρία να συζητάει για το Χαρά. Για την ακρίβεια, είναι αντιπρόεδρος στο Κέντρο Ειδικών Ατόμων η «Χαρά», το φιλανθρωπικό σωματείο που υπηρετεί πάνω από είκοσι χρόνια. Αποτελεί μέρος της Ένωσης Μαζί για το Παιδί.

    «Από τότε που η καλή μου φίλη με εμπιστεύτηκε ότι μπορώ να βοηθήσω στο Χαρά, νιώθω τιμή και αίσθημα ευθύνης να φέρω εις πέρας αυτό το έργο φιλανθρωπίας».

    Για την κοινωφελή αυτή δράση θεωρεί ωφέλιμο να συζητήσει η Μαριλένα Μηναΐδη, για να γνωρίσουν τη Χαρά ακόμη περισσότεροι άνθρωποι.

    Εξάλλου, η Μαριλένα Μηναΐδη δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις στον κύκλο των επιτυχημένων ανθρώπων. Γεννήθηκε μέσα σε αυτόν, μεγάλωσε ανάμεσά τους. Ως επιχειρηματίας με την Realty Greece επίσης έχτισε σεβαστό όνομα. Και επειδή η εποχή ανήκει στο επάγγελμα των κτηματομεσιτών, με τα ακίνητα στην Ελλάδα να αλλάζουν αξίες αλλά και να φτάνουν σε ακραία υψηλές τιμές, δεν μπορεί κανείς να μην συζητήσει μαζί της και για την εργασία της:

    «Πρόκειται για μια δουλειά που εκτελώ με απόλυτη εχεμύθεια λόγω των πολλών φίλων και γνωστών που μου εμπιστεύονται τα ακίνητά τους», επισημαίνει εκείνη στη συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

    «Μου αρέσει και… μου αρέσει!»

    Όταν αναρωτιέται κανείς γιατί επέλεξε αυτόν τον κλάδο, η απάντηση έρχεται απλά και ειλικρινά: «Πρώτον μου αρέσει, δεύτερον μου αρέσει, τρίτον μου αρέσει! Πολλές φορές λέω στη νεολαίa και στα παιδιά μου: Κάντε κάτι που σας γεμίζει, κάντε το χόμπι σας δουλειά για να πετύχετε», τονίζει.

    Εκείνη την εποχή, το 2008, η αγορά δεν πήγαινε καλά. Η Μαριλένα Μηναΐδη όμως βρήκε ούριο άνεμο στα πανιά της. «Έτυχε στο ξεκίνημα της δουλειάς μου μια εταιρεία να φέρνει κόσμο από το εξωτερικό και επειδή ο ιδιοκτήτης ήταν φίλος μου, μου έστελνε πολλούς καινούργιους ξένους που έψαχναν σπίτι. Έτσι μπήκα στην αγορά, έβαλα το στίγμα μου, και γνώρισα πολλούς συναδέλφους μου με τους οποίους στη συνέχεια συνεργάστηκα».

    «Πάντοτε εύκαιρη»

    Σήμερα πλέον η Μαριλένα Μηναΐδη μπορεί να λειτουργεί πιο επιλεκτικά. Βέβαια, «δεν θα σταματήσω ποτέ να ασχολούμαι γιατί η δουλειά αυτή με εκφράζει. Ποτέ δεν λέω όχι, ποτέ δεν λέω είμαι κουρασμένη. Δουλεύω εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο, με την έννοια ότι βρίσκομαι πάνω από τη δουλειά, πάντοτε εύκαιρη να ικανοποιήσω τον πιο απαιτητικό άνθρωπο. Οι φίλοι μου μού λένε ότι είμαι συνέχεια με το τηλέφωνο σκουλαρίκι. Ναι όντως είμαι συνέχεια με το τηλέφωνο γιατί αποτελεί το εργαλείο σε αυτή τη δουλειά. Ξέρω ότι δεν θα χτυπήσει σήμερα το τηλέφωνο αλλά θα χτυπήσει αύριο».

    Η Μαριλένα Μηναΐδη ως ευαίσθητος άνθρωπος, λειτουργεί με εξαιρετική διάθεση προσφοράς. Το ίδιο ενδιαφέρον με το οποίο τρέχει για τους πελάτες της την υποκινεί να δραστηριοποιείται στο κοινωφελές πεδίο.

    Το Κέντρο Ειδικών Ατόμων η «Χαρά», εγκαταστάσεις στην Παλλήνη

    «Χαρά»

    Το Κέντρο Ειδικών Ατόμων η «Χαρά» ιδρύθηκε το 1983 από γονείς για άτομα με βαριές αναπηρίες, όπως βαριά νοητική υστέρηση, αυτισμό, εγκεφαλική παράλυση, σύνδρομο Down.

    Η Χαρά λειτουργεί όλο το χρόνο παρέχοντας εξειδικευμένες υπηρεσίες στους ενοίκους του από καταρτισμένο προσωπικό. Το 2021 πραγματοποιήθηκε επέκταση του κτηρίου παρέχοντας ασφάλεια σε ακόμη περισσότερα άτομα και ανακούφιση στις οικογένειές τους.

    Αυτή τη στιγμή φιλοξενεί πενήντα επτά παιδιά, ενημερώνει η Μαριλένα Μηναΐδη τονίζοντας ότι «γνωρίζω όλα μας τα παιδιά».

    Στο ΔΣ, πρόεδρος ο Ανδρέας Ζομπανάκης, β’ αντιπρόεδρος η Αλεξάνδρα Γιαννακοπούλου Πάλλη, ταμίας ο Νικόλαος Βαφειάς, μέλος η Αλεξάνδρα Μαρτίνου, ανάμεσα σε όλους, καθώς και διάφορους γονείς.

    Η Μ. Μηναΐδη με τη διοικητική υπεύθυνη της «Χαράς» Σ.Θεοδόση σε γιορτή χαράς στο Campion School το 2019

    Σύγχρονο, δραστήριο οικοτροφείο

    Στη Χαρά οργανώνονται συνέχεια εκδηλώσεις για τη στήριξη του σωματείου. Αυτή τη στιγμή ετοιμάζεται μία ξεχωριστή βραδιά στις εγκαταστάσεις της Χαράς στην Παλλήνη όπου θα βραβευτούν οι εταιρείες, οι φίλοι και οι εθελοντές που «στηρίζουν το έργο μας». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ιδιόκτητο κτήριο στη λεωφόρο Μαραθώνος.

    «Αξίζει ο καθένας να δει από κοντά το έργο μας, να μας πιστέψει, διότι με όλα αυτά που έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό, ο κόσμος είναι πολύ διστακτικός να δώσει χρήματα. Για αυτό λέω στον κόσμο, ελάτε ή στείλτε κάποιον δικό σας να δει που προσφέρετε. Να δείτε τα παιδιά μας, τις εγκαταστάσεις μας, το προσωπικό μας, που είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς, για τη φροντίδα των παιδιών μας», αναφέρει η Μαριλένα Μηναΐδη.

    Προσφορά πολλών ταχυτήτων

    «Στοχεύουμε πολύ στις εξωτερικές δραστηριότητες, με επισκέψεις σε μουσεία, πεζοπορίες, δράσεις κοινωνικοποίησης, διοργάνωση αθλητικών αγώνων που σαν στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την ένταξη των ωφελούμενων της Χαράς, στην κοινότητα».

    Την ώρα της συζήτησης, η Μαριλένα Μηναΐδη δέχεται τηλεφώνημα από ένα εγγόνι της και πρέπει να φύγει βιαστικά. Πράγματι, πρόκειται για γυναίκα προσφοράς πολλών ταχυτήτων. Μία σύγχρονη γυναίκα.



    ΣΧΟΛΙΑ