• ΑΓΟΡΕΣ

    Οι μισθοί των €3.800 τον μήνα στην ΕΧΑΕ και ο συνδικαλιστής Φιντέλ Κάστρο

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Γιάννος Κοντόπουλος, CEO της ΕΧΑΕ

    Γιάννος Κοντόπουλος, CEO της ΕΧΑΕ


    Απόλυτη ειρωνική διάθεση και μομφές απέναντι στο mononews.gr από τον πρόεδρο των εργαζομένων στην ΕΧΑΕ κ. Βαγγέλη Ψειράκη που σε ένα μονόλογο που θύμιζε κάτι από την εποχή του Φιντέλ Κάστρο, κάνοντας κατάχρηση του δικαιώματός του, ενώ διεξαγόταν η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΧΑΕ, βρήκε… βήμα να αναπτύξει τον συνδικαλιστικό ακτιβισμό του.

    Το βράδυ της 8ης Ιουνίου, λοιπόν, μετά από 2,5 ώρες διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης της ΕΧΑΕ, η οποία ενέκρινε τα αποτελέσματα της χρήσης του 2022, κι ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των παριστάμενων ιδιωτών μετόχων αποχωρούσε νομίζοντας ότι η ΓΣ ολοκληρώνεται, σηκώνεται στο βήμα ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΕΧΑΕ, κάποιος κύριος Βαγγέλης Ψειράκης.

    Ωσάν να βρισκόταν στην αίθουσα συνεδριάσεων της… ΓΣΕΕ ή κάποιου σωματείου εργατοτεχνιτών σε καρνάγιο του Περάματος και της Σαλαμίνας άρχισε να εκφωνεί βαρύγδουπο συνδικαλιστικό λόγο. Αφού ο πρόεδρος της συνέλευσης και του ομίλου ΕΧΑΕ, κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου, απευθυνόμενος προς αυτόν, είπε «Βαγγέλη δεν είναι ούτε ο τόπος, ούτε ο χρόνος για ομιλίες, γιατί όπως βλέπεις οι μέτοχοι αποχωρούν», ο κ. «Βαγγέλης» έκανε το παιχνίδι του.

    Τι κι αν πριν από λίγα λεπτά η ΓΣ είχε εγκρίνει πάγωμα στις αυξήσεις των μελών του ΔΣ, ο «κύριος Βαγγέλης» βάλθηκε να μας τρελάνει: «Η πρόοδος της ΕΧΑΕ οφείλεται και στο προσωπικό της» (πολύ σωστά), αλλά «η διοίκηση ανεβάζει τις αμοιβές για λογαριασμό της και όχι στο προσωπικό».

    Ο ίδιος μάλιστα μέμφθηκε το mononews.gr όταν από την 1η Ιουνίου σε πρωτοσέλιδο άρθρο του έγραφε για αυξήσεις στο προσωπικό της ΕΧΑΕ, λέγοντας δεικτικά ότι «κάποια μέσα ενημέρωσης γράφουν ότι παίρνουμε αυξήσεις». Μάλλον αυτό ενόχλησε τον κ. Ψειράκη και ένιωσε την ανάγκη να πάρει τον λόγο και να καταστρέψει την γενική συνέλευση της ΕΧΑΕ, αφού μέτοχοι αποχωρούσαν, στολίζοντάς τον με… κοσμητικά επίθετα.

    Με βάση τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου λοιπόν, οι μέσες αποδοχές στην ΕΧΑΕ ξεπερνούν τις 3.800 ευρώ σε μηνιαία βάση (μαζί με τα δώρα και τα επιδόματα)! Μάλιστα, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2022 προκύπτει αύξηση στις αποδοχές κατά 24%! Δηλαδή από 2,64 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2022, διαμορφώθηκαν στο τέλος Μαρτίου του 2023 στα 3,28 εκατ. ευρώ και η αλήθεια είναι ότι οι αναλυτές το έθεσαν στην διοίκηση της ΕΧΑΕ κατά το conference call.

    Η μέση αύξηση των αποδοχών το 2022, με βάση τα αποτελέσματα ήταν 6,5%, σε 12,39 εκατ. ευρώ έναντι 11,6 εκατ. ευρώ το 2021. Όπως τονίστηκε στους αναλυτές, έγιναν ταυτόχρονα προσλήψεις, κάτι που δεν είχε γίνει στο ά 3μηνο του 2022. Άλλωστε, το προσωπικό που προσλαμβάνεται έχει εξειδίκευση σε κομμάτια της πληροφορικής που αφορούν στη λειτουργία της αγοράς.

    Πάντως, ο πρόεδρος της ΕΧΑΕ κ. Χατζηνικολάου εξεγέρθηκε από την αδιαφορία του κ. Ψειράκη, που συνέχιζε ακάθεκτος τον μονόλογό του σε άδεια αίθουσα κλείνοντας τη συνέλευση και τα μικρόφωνα. Μάλιστα ο κ. Ψειράκης την «είχε στήσει» στην έξοδο της ΕΧΑΕ ψάχνοντας να βρει… δημοσιογράφους και το μέσο όπου δούλευαν. Αλήθεια, για να τους προπηλακίσει;

    Διαβάστε επίσης:

    FAZ – Μύκονος: Μαφιόζικες συμμορίες, ναρκωτικά, πορνεία

    Mytilineos: Νέα Chief of Staff η Φωτεινή Ιωάννου

    Παγκρήτια Τράπεζα: Συνεχίζει τη γεωγραφική επέκταση με νέο κατάστημα στην Καλαμάτα

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ