• ΑΓΟΡΕΣ

    Οι εξελίξεις στη Συρία οδήγησαν σε πτώση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

    • NewsRoom


    Με απώλειες έκλεισε την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης, καθώς οι επενδυτές έστρεψαν το ενδιαφέρον τους στις γεωπολιτικές συνέπειες της επίθεσης που πραγματοποίησαν οι δυτικές δυνάμεις στη Συρία, τα ξημερώματα του Σαββάτου, αλλά και στις πιθανές κυρώσεις των ΗΠΑ στη Ρωσία.

    Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600  έκλεισε με απώλειες 0,39% στις 377,74 μονάδες.

    Στο Παρίσι ο CAC 40 υποχώρησε 0,04% στις 5.312,96 μονάδες, ενώ ο γερμανικός  DAX 30 υποχώρησε κατά 0,41% στις 12.391,41 μονάδες.

    Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,91% στις 7.198,20 μονάδες, καθώς η βρετανική λίρα ενισχύθηκε έναντι του δολαρίου.

    Πάρα από την ανησυχία για τη Συρία και τις πιθανές κυρώσεις που θα επιβάλει η Ουάσινγκτον σε ρωσικές εταιρείες για τις σχέσεις της Μόσχας με το καθεστώς Άσαντ, οι αναλυτές καθησυχάζουν την αγορά, καθώς θεωρούν πως οι στοχευμένες και περιορισμένες επιθέσεις του περασμένου Σαββάτου δεν θα επεκταθούν σε γενικευμένο επεισόδιο.

    Από τις μετοχές ξεχώρισε αυτή του βρετανικού ξενοδοχειακού κολοσσού Whitbread, η οποία σημείωσε άνοδο 7,19% μετά την ανακοίνωση της αμερικανικής Elliott Management ότι πλέον κατέχει πάνω από το 6% των μετοχών της.

    Αντίθετα η μετοχή της γερμανικής Software AG υποχώρησε κατά 5,98% μετά την ανακοίνωση των προοπτικών για το 2018, αλλά και την μείωση των εσόδων το πρώτο τρίμηνο. Σημαντικές απώλειες γνώρισε και η εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου,  ρωσική μεταλλευτική Polymetal, η οποία υποχώρησε κατά 9,53%.



    ΣΧΟΛΙΑ