• ΑΓΟΡΕΣ

    Η Ebury για την εβδομάδα που αρχίζει στις αγορές

    • NewsRoom
    Ebury: Ιστορικό υψηλό για τα equities των ΗΠΑ - Καλύτερη απόδοση για το δολάριο


    Οι ανησυχίες για τον στασιμοπληθωρισμό που προέκυψαν από την έκθεση για την απασχόληση του Αυγούστου στις ΗΠΑ επιβεβαιώθηκαν από μια άλλη έκθεση για την αγορά εργασίας (JOLTS), η οποία έδειξε ότι οι ανοικτές θέσεις εργασίας είναι σε ύψη ρεκόρ.

    Οι αποδόσεις συνέχισαν να κινούνται υψηλότερα παγκοσμίως, τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου να ταλαντεύονται, ενώ τα κύρια νομίσματα δεν σημείωσαν μεγάλη κινητικότητα, παραμένοντας στο 1% μεταξύ τους ως επί το πλείστον. Η ΕΚΤ ανακοίνωσε περικοπή στις μηνιαίες αγορές ομολόγων PEPP, αλλά περιέργως, η Πρόεδρος Lagarde επέμεινε ότι υπήρξε περιορισμός, ενώ οι traders του ευρώ αδιαφόρησαν για το γεγονός.

    Αυτή την εβδομάδα, τα κυριότερα μακροοικονομικά δεδομένα θα επικεντρωθούν στον πληθωρισμό και η Τετάρτη θα μπορούσε να είναι μια μέρα με μεταβολές: δημοσιεύονται στοιχεία για τον πληθωρισμό τόσο των ΗΠΑ όσο και του Ηνωμένου Βασιλείου για τον Αύγουστο και αναμένεται να αποδεικνύουν τις πληθωριστικές πιέσεις και στις δυο χώρες. Εκτός από αυτό, οι traders θα είναι προσεκτικοί ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Federal Reserve και της Τράπεζας της Αγγλίας την εβδομάδα μετά από αυτήν, καθώς και των επικείμενων γερμανικών εκλογών.

    Στερλίνα

    Το σχέδιο του Johnson να χρηματοδοτήσει την πρόσθετη κοινωνική πολιτική μέσω αύξησης των φόρων είχε μειωμένο αντίκτυπο στη στερλίνα, αν και η ιδέα ότι οι κοινωνικές δαπάνες θα πρέπει να αντιστοιχούν στη φορολογία είναι σίγουρα αντίθετη με την πρόσφατη τάση στη διεθνή μακροοικονομική πολιτική. Τα δεδομένα για την απασχόληση που θα ανακοινωθούν την Τρίτη θα παρακολουθούνται στενά, αλλά πιστεύουμε ότι τα στοιχεία για τον πληθωρισμό την Τετάρτη θα είναι πιο σημαντικά για το αποτέλεσμα της συνεδρίασης της Τράπεζας της Αγγλίας την επόμενη εβδομάδα. Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής ήταν ήδη ομοιόμορφα διχασμένη ως προς το αν πληρούνται οι προϋποθέσεις για αύξηση επιτοκίων. Η αναμενόμενη άνοδος του πληθωρισμού την Τετάρτη ενδέχεται να εδραιώσει μια hawkish πλειοψηφία μέσα στην Επιτροπή, το οποίο να είναι θετικό για τη στερλίνα.

    Ευρώ

    Το αποτέλεσμα της συνάντησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας του Σεπτεμβρίου ήταν σύμφωνο με τις προσδοκίες της αγοράς. Ανακοινώθηκε περικοπή η οποία δεν προσδιορίστηκε στις μηνιαίες αγορές κρατικών ομολόγων PEPP της ευρωζώνης. Ωστόσο και περιέργως, η Πρόεδρος Lagarde διαβεβαίωσε τις αγορές ότι αυτή η περικοπή δεν ήταν, στην πραγματικότητα, περικοπή. Μικρότερη προσοχή δόθηκε στις προβλέψεις για τον πληθωρισμό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι οποίες κάνουν λόγο για επιστροφή κάτω από το στόχο του 1,5% το 2023. Αυτό θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως μετριοπαθές μήνυμα και ως εκ τούτου αρνητικό για το ευρώ, αλλά το κακό ιστορικό των προβλέψεων της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό υπενθυμίζει ότι δεν πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά.

    Δολάριο

    Η έκθεση JOLTS για την εργασία που δείχνει ακόμη μια αύξηση των ανοικτών θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ δίνει θετικά δείγματα για την έκθεση για τον πληθωρισμό που θα εκδοθεί την Τετάρτη. Μια ακόμη ανοδική έκπληξη σε αυτό το κομμάτι μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το κλίμα για τη συνεδρίαση της Federal Reserve την επόμενη εβδομάδα. Ωστόσο, η επίδραση στο δολάριο των πρόσφατων ειδήσεων για το στασιμοπληθωρισμό και η επακόλουθη άνοδος των αποδόσεων είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθούν. Εκτός από αυτό, οι traders θα αναζητήσουν εκδόσεις δεδομένων δευτερεύουσας σημασίας προς επιβεβαίωση ότι διατηρείται η τάση άμβλυνσης των δεδομένων σχετικά με την ανάπτυξη.

    Του Enrique Diaz – Alvarez, Chief Risk Officer της εταιρείας διεθνών πληρωμών Ebury. Οι αναλυτές της εταιρείας αναδείχθηκαν από το Bloomberg στην πρώτη θέση των πιο επιτυχημένων προβλέψεων για την ισοτιμία EUR/USD στο τέταρτο τρίμηνο του 2020.

    Διαβάστε επίσης:

    Η Ebury ανάμεσα στις 15 καλύτερες fintech της Ευρώπης για εργασία



    ΣΧΟΛΙΑ