• ΑΓΟΡΕΣ

    Η Apple «έριξε» τη Tesla από την 1η θέση- Έγινε η αγαπημένη μετοχή των short-sellers

    • NewsRoom

    Tim Cook(Apple), Elon Musk (Tesla)


    Ύστερα από 864 ημέρες, η Tesla έχασε την πρωτιά, καθώς το άγριο sell-off της περασμένης Τρίτης μετέτρεψε τη μετοχή της Apple, σε αυτή με τις περισσότερες θέσεις short, μεταξύ των αμερικάνικων μετοχών.

    Σύμφωνα με την εταιρεία χρηματοοικονομικών αναλύσεων S3 Partners, τα short στοιχήματα για την Apple έχουν αυξηθεί στα 18,4 εκατ. δολάρια, ενώ για την Tesla στα 17,4 δις δολάρια.  

    Ανέβηκαν τα στοιχήματα μετά το sell-off

    Η μεγαλύτερη εταιρεία παγκοσμίως σε αξία αγοράς δεν κατάφερε να ανακάμψει από το ξεπούλημα της περασμένης Τρίτης, με τη μετοχή της να συνεχίζει τη καθοδική πορεία, και τους επενδυτές της, ένας εκ των οποίων είναι ο κορυφαίος της Wall Street Γουόρεν Μπάφετ, να χάνει μέσα σε μία μέρα πάνω από 9 δις δολάρια.

    Περίπου 113 εκατ. δανεισμένες μετοχές της Apple πωλήθηκαν την Τετάρτη, μία μέρα μετά το sell-off από τους short-sellers, αντιπροσωπεύοντας το 0,7% των δημοσίως διαθέσιμων μετοχών του κατασκευαστή του iPhone.

    Στην περίπτωση της Tesla, πουλήθηκαν 57 εκατ. μετοχές, περίπου το 2,2% από τους short-sellers.

    H Tesla από το 2020 βρίσκεται στις πρώτες επιλογές αυτών που ποντάρουν στην πτώση της μετοχής της. Τα στοιχήματα εναντίον της έχουν φτάσει ακόμα και στα 51 δις δολάρια και στη συνέχεια έπεσαν στα 6,5 δις δολάρια.

    Ούτε η Apple όμως έχει ξεφύγει της προσοχής τους, με περιόδους όπου τα στοιχήματα εναντίον της έφτασαν τα 20 δις δολάρια, ενώ σε περιόδους χαμηλού ενδιαφέροντος ή υψηλού κινδύνου για τους short-sellers, έπεσαν στα 8 δις δολάρια.

    Στοίχημα κατά του Γουόρεν Μπάφετ;

    Σύμφωνα με το BusinessInsider, οι short-sellers στοιχηματίζουν εναντίον του Γουόρεν Μπάφετ και της εταιρείας του.

    H Βerkshire Hathaway είναι ο μεγαλύτερος μεμονωμένος μέτοχος της Apple, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη συμμετοχή στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας του Buffett, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 40% της συνολικής της αξίας.

    Αντίθετα, πληθαίνουν αυτοί που συμφωνούν με τη θέση του Michael Burry, του Mr Big Short, o οποίος ποντάρει στην πτώση της μετοχής της κορυφαίας εταιρείας τεχνολογίας από το πρώτο τρίμηνο του 2022.

    Πάντως, τόσο η Tesla όσο και η Apple, ως μετοχές τεχνολογίας έχουν δεχθεί ένα ισχυρό πλήγμα στους αμερικανικούς δείκτες φέτος.

    Η Apple έχει χάσει τουλάχιστον το 15% της αξίας της μετοχής της σε σχέση με ένα χρόνο πριν, ενώ η Tesla έχει χάσει το 24%.

    Διαβάστε επίσης:

    Εφιαλτικό σενάριο: Στο 9% τα επιτόκια λέει ο Μόμπιους, βουτιά 20% στη Wall Street βλέπει ο Ντάλιο



    ΣΧΟΛΙΑ