ΑΓΟΡΕΣ

Η αεροπορική εταιρία, που επένδυσε σε αεροσυνοδούς με μπικίνι, κατακτά την αγορά!

  • NewsRoom


Πολλές αεροπορικές εταιρίες προσπαθούν να προσελκύσουν πελάτες με διάφορους συνήθεις τρόπους, όπως μειωμένες τιμές εισιτηρίων, διαφόρων ειδών δώρα ή καλύτερες συνθήκες κατά τη διάρκεια των πτήσεων. Υπάρχει όμως μια αεροπορική εταιρία που φαίνεται να κατακτά τους… αιθέρες με έναν αρκετά πρωτοποριακό τρόπο.

Πιο συγκεκριμένα, η βιετναμέζικη αεροπορική εταιρία, VietJet Aviation Joint Stock, που φημίζεται για τις αεροσυνοδούς με τα μπικίνι τους, μπορεί να προχωρήσει στην αρχική δημόσια προσφορά της το δεύτερο τρίμηνο του 2016. Ο λόγος; Προσπαθεί να… επενδύσει στους παγκόσμιους προορισμούς της και να αποτελέσει αεροπορική-κλειδί της Ασίας.

Όσον αφορά στην ακριβή ημερομηνία του ΙΡΟ, αυτή θα εξαρτηθεί από τις εγχώριες και παγκόσμιες εξελίξεις της αγοράς, σύμφωνα με τον Nguyen Thi Phuong Thao, CEO της μόνης ιδιωτικής αεροπορικής εταιρείας του Βιετνάμ. Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ακόμη πόσα χρήματα θέλει να συγκεντρώσει για το 30% των μετοχών της. Ο ίδιος τόνισε πως θέλει να μετατρέψει την VietJet στην Emirates της Ασίας.

airlinessmain

Η VietJet έγινε γνωστή για τα μοντέλα-αεροσυνοδούς της που… φοράνε μπικίνι κατά τη διάρκεια της πτήσης και οι οποίες έγιναν ευρέως γνωστές μέσω του ημερολογίου της εταιρείας.

Περίπου 9,3 εκατομμύρια επιβάτες την προτίμησαν το 2015, κάτι που αποτελεί αύξηση 66% από το 2014. Τα έσοδα εκτινάχθηκαν κατά 205% πέρυσι σε 10,9 τρισ. dong (488 εκατομμύρια δολάρια), ενώ το καθαρό κέρδος βρέθηκε στο 1 τρισ. dong. H εταιρεία αναμένει διπλάσια έσοδα φέτος, με τους επιβάτες να φτάνουν στα 15 εκατομμύρια. Η αεροπορική στοχεύει για ΙΡΟ αξίας 1 δισ. δολαρίων, κάτι που θα αυξήσει την αξία κεφαλαιοποίησής της σε μεγαλύτερο βαθμό από την AirAsia της Μαλαισίας, την PT Garuda της Ινδονησίας και την Thair Airways International.


ΣΧΟΛΙΑ