• ΑΓΟΡΕΣ

    Goldman Sachs: Το ράλι των τεχνολογικών megacap θα μπορούσε να στείλει τον S&P 500 στις 6.000 μονάδες – Τα άλλα σενάρια

    • Bloomberg
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Οι αναλυτές στρατηγικής της Goldman Sachs Group Inc. εμμένουν στο επίπεδο πρόβλεψής τους για το τέλος του έτους S&P 500 των 5.200, αλλά παράλληλα θεωρούν πως υπάρχει ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο οι τεχνολογικές εταιρείες μεγάλης κεφαλαιοποίησης (megacaps) οδηγούν τον δείκτη σε άνοδο κατά επιπλέον 15%.

    Η Goldman Sachs εμμένει στην τρέχουσα πρόβλεψή της επειδή η πορεία των επιτοκίων των ομοσπονδιακών κεφαλαίων και η τροχιά οικονομικής ανάπτυξης τιμολογούνται πλήρως από τις αγορές, έγραψαν σε σημείωμα οι αναλυτές στρατηγικής με επικεφαλής τον David Kostin.

    Καθώς οι προοπτικές για τις αποτιμήσεις ήταν αβέβαιες, οι αναλυτές διερεύνησαν πιθανά σενάρια εκτός της βασικής περίπτωσης.

    Ένα από αυτά είναι η ιδέα ότι οι αποτιμήσεις των κολοσσών της τεχνολογίας μπορεί να συνεχίσουν να επεκτείνονται, στέλνοντας το εύρος στις 6.000 έως το τέλος του έτους.

    «Αν και η αισιοδοξία για την Τεχνητή Νοημοσύνη φαίνεται υψηλή, οι μακροπρόθεσμες προσδοκίες ανάπτυξης και οι αποτιμήσεις για τις μετοχές των τομέων Τεχνολογίας, Media και Τηλεπικοινωνιών  εξακολουθούν να απέχουν πολύ από το έδαφος της “φούσκας”», έγραψαν οι αναλυτές στρατηγικής.

    Το Ράλι του S&P 500

    Ο S&P 500 σημειώνει άνοδο σχεδόν 10% φέτος και έκλεισε την Παρασκευή στις 5.234,18 μονάδες. Αυτό έχει αφήσει ήδη πίσω τις προβλέψεις πολλών στρατηγικών αναλυτών για το σύνολο του έτους.

    Ο συνδυασμός υγιών οικονομικών δεδομένων των ΗΠΑ, οι προσδοκίες ότι η Federal Reserve θα μειώσει τα επιτόκια και η αισιοδοξία για τις μετοχές της Τεχνητής Νοημοσύνης είναι μεταξύ των παραγόντων που βοήθησαν τον δείκτη να συνεχίσει την ανοδική του πορεία.

    Μεγάλο μέρος της αγοράς εξακολουθεί να επιβαρύνεται από τις ανησυχίες για τα βασικά επιτόκια, τα οποία θα παραμένουν «υψηλά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα» και το αυξημένο κόστος κεφαλαίου καθώς οι επενδυτές αναζητούν χαρακτηριστικά ποιότητας, σημείωσε η Goldman Sachs.

    Πρόκειται ωστόσο για έναν τομέα όπου μια αλλαγή μπορεί να βοηθήσει τις μετοχές να ανέβουν υψηλότερα.

    «Μια αλλαγή στις προοπτικές των επιτοκίων, χωρίς επιδείνωση της οικονομίας, είναι απαραίτητη για να διευρυνθεί το ράλι της αγοράς», ανέφεραν οι αναλυτές στρατηγικής.

    Τα υπόλοιπα τρία σενάρια

    Η Goldman έδωσε εκτιμήσεις για το πού μπορεί να κατευθυνθεί ο δείκτης σε ακόμη τρία σενάρια.

    Σε ένα, μια «κάλυψη» των αποτιμήσεων πριν από την πανδημία του 2018, μπορεί να δει το μετρητή να τελειώνει το έτος στα 5.800, ανέφεραν.

    Τα άλλα δύο σενάρια είναι πολύ πιο πτωτικά, και αφορούν  μια κατάσταση «catch-down» όπου οι εκτιμήσεις για την αύξηση των πωλήσεων αποδεικνύονται πολύ αισιόδοξες ή όπου οι επενδυτές αρχίζουν να αποτιμούν τον κίνδυνο ύφεσης. Οποιοδήποτε από αυτά μπορεί να δει τον S&P 500 να τελειώνει το έτος στα 4.500, είπαν οι αναλυτές στρατηγικής.

    Διαβάστε επίσης

    Vorwerk (Thermomix): Τι σχεδιάζει για την Ελλάδα o γερμανικός κολοσσός που τζιράρει 3 δισ. ευρώ

    CVC: Επανέρχονται τα σχέδια για IPO μέσα στην άνοιξη

    Συνεχίζεται η άνοιξη της ελληνικής αγοράς ακινήτων – Οι προοπτικές ανά κλάδο και οι νέες τάσεις



    ΣΧΟΛΙΑ