• ΑΓΟΡΕΣ

    Goldman Sachs: Περιθώριο ανόδου 15% ως τις 1.550 μονάδες το Xρηματιστήριο μέσα στο 2024

    Ντέιβιντ Σόλομον-CEO της Goldman Sachs

    Ντέιβιντ Σόλομον-CEO της Goldman Sachs


    Η Goldman Sachs προβλέπει ότι ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών θα φτάσει τις 1.550 μονάδες το επόμενο δωδεκάμηνο, με το περιθώριο ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα να διαμορφώνεται σε 15%.

    Σύμφωνα με την ετήσια στρατηγική της αμερικανικής τράπεζας και τον αναλυτή Caesar Maasry, η προβλεπόμενη απόδοση συνδυάζεται μαζί με μια ιδιαίτερα υψηλή μερισματική απόδοση της τάξεως του 5%, γεγονός που τοποθετεί την αγορά υψηλά και σίγουρα υψηλότερα από τις ανταγωνιστικές αναδυόμενες αγορές της Κεντρικής & Ανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (CEEMEA).

    Ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος αναμένει +5% περιθώριο ανόδου για τον ευρωπαϊκό Stoxx 600 στις 500 μονάδες και 7% περιθώρια ανόδου πλέον για τον δείκτη S&P 500 στις 5.100 μονάδες.

    Ο αμερικανικός οίκος τοποθετεί την τιμή στόχο για τις αναδυόμενες αγορές για το δείκτη MSCI EM στις 1.125 μονάδες με upside potential 10%, με τις αγορές της Ασίας να ξεχωρίζουν με ανοδικό περιθώριο 12% και την περιοχή της Λατινικής Αμερικής να έχει το χαμηλότερο περιθώριο με 6%.

    Ο πολλαπλασιαστής τιμής προς κέρδη P/E για το επόμενο δωδεκάμηνο (P/E Next Twelve Months – NTM) για τον Γενικό Δείκτη του ΧΑ εκτιμάται σε 7,5 φορές μόλις, έναντι 8 φορών που θέτει ως δίκαιη αποτίμηση ο αμερικανικός οίκος.

    Τα κέρδη ανά μετοχή του δείκτη (EPS) αναμένεται να αυξηθούν κατά 8% τους επόμενους 12 μήνες, ενώ το consensus των αναλυτών είναι απαισιόδοξο, προβλέποντας ότι η ανάπτυξη των EPS θα είναι μηδενική.

    Όσον αφορά τους επιμέρους στόχους των αγορών, μερικές ασιατικές αγορές ξεχωρίζουν ως προσφέροντας δυνατότητες υπεραπόδοσης (εντός των αναδυόμενων αγορών αλλά και έναντι των δεικτών αναφοράς των αναπτυγμένων αγορών), όπως η ηπειρωτική Κίνα, η Κορέα, η Ταϊλάνδη και η Ινδία.

    Εκτός της Ασίας, προβλέπουμε το ισχυρότερο δυναμικό ανόδου στη Νότια Αφρική, το Μεξικό και την Κολομβία. Τέλος, η ανάπτυξη των EPS αναμένεται να αυξηθεί το 2024, με προβλέψεις για αύξηση του 13%.

    Η Goldman Sachs προτείνει πιθανές αγορές που είτε υποαπέδωσαν είτε προσφέρουν ευρύτερη κυκλική έκθεση.

    Διαβάστε επίσης:

    Πέντε αναλυτές εξηγούν τι σημαίνουν οι αμερικανικές επιδρομές στην Υεμένη για τις τιμές του πετρελαίου

    BofA για Coca-Cola HBC: Αγοράστε τη μετοχή με στόχο τα €31,93

    Ποια είναι η Ardu ΑΕΠΕΥ που μοίραζε μερίσματα με αρνητικά κεφάλαια – Καμπάνες από Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για ξέπλυμα μαύρου χρήματος



    ΣΧΟΛΙΑ