• ΑΓΟΡΕΣ

    Γύρισαν στο «συν» Alpha και ΔΕΗ


    Με υποτονικό τζίρο και συμμετοχή κυρίως των εγχώριων παικτών, ο γενικός δείκτης του Χ.Α. αναρριχάται στις 905 μονάδες, ενώ φαίνεται ότι βοηθούν και οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες πέρασαν σε θετικό πρόσημο.

    Με τις συναλλαγές λίγο πάνω από τα 24 εκατ. ευρώ, το Χ.Α. μπαίνει στην τελική ευθεία για σήμερα, με τους επενδυτές, α) να γνωρίζουν τα περί απορρόφησης της Γαία Άνεμος από την Ιντρακάτ και την έκδοση νέων μετοχών, β) να επιβραβεύουν την Τέρνα Ενεργειακή για τα αποτελέσματα του α’ 3μήνου, γ) να φτιάχνουν κλίμα ενόψει της νέας ομολογιακής έκδοσης της Πειραιώς και δ) να κοιτάζουν όλο και πιο πολύ προς τις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις.

    Τα Πλαστικά Θράκης συνεχίζουν σε νέα υψηλά, στα 6,76 ευρώ. Πάνω από 4% τα κέρδη για την Λούλης, σχεδόν 3% η άνοδος για την Q&R, 5,8% για τους Μύλους Κεπενού και σχεδόν 9% τα κέρδη για την Ιντραλότ.

    Βουτιά πάνω από 11% για την Frigoglass μετά την πυρκαγιά σε μονάδα της.

    Από εκεί και πέρα, σε θετικό πρόσημο πέρασε η Alpha, στο 1,11 ευρώ, στα 9,70 σκαρφαλώνει η ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ, στα 8,98 ευρώ ανακάμπτει η ΔΕΗ, στα 30,30 η Coca Cola και στο 1,385 ευρώ η Ελλάκτωρ, η οποία ξεκίνησε πτωτικά.

    Σταθεροποιητικά στα 2,65 ευρώ η μετοχή της Εθνικής, στα 15,53 ευρώ ενισχύεται το Jumbo που έδωσε στοιχεία για το 5μηνο με αύξηση τζίρου 17%.

    Πάνω από 2% τα κέρδη για την Τέρνα Ενεργειακή.

    Από εκεί και πέρα πάνω από 1% οι απώλειες σε Φουρλή, στα 15,25 υποχωρεί ο Μυτιληναίος, περί το 2% οι απώλειες στην Ιντρακάτ και πάνω από 2% στην Άβαξ που υποχωρεί στο 1,02 ευρώ και 147 χιλιάδες τεμάχια όγκο.

    Διαβάστε επίσης:

    Robinhood: Η επαναστατική πλατφόρμα συναλλαγών εισέρχεται στο Χρηματιστήριο

    Μυστήριο με απειλητικό βίντεο κατά του Elon Musk για τα tweets του στα crypto, που αποδίδεται στους Anonymous (βίντεο)

    Τράπεζα Πειραιώς: Όλες οι λεπτομέρειες για το νέο ομόλογο



    ΣΧΟΛΙΑ