• ΑΓΟΡΕΣ

    Γιατί οι Στασινόπουλοι δεν πιστεύουν τις μετοχές τους;


    Επιθετικές πωλήσεις δέχθηκε η μετοχή της Cenergy, που ελέγχεται κατά περίπου 82% από την Viohalco της οικογένειας Στασινόπουλου, με την μετοχή να βρίσκεται μόλις 3 σεντς και κάτι από τα χαμηλά έτους!

    Πωλήσεις οι οποίες συνδέονται με τις επικείμενες αλλαγές στους δείκτες FTSE του ελληνικού χρηματιστηρίου και τίθενται σε ισχύ από την ερχόμενη Παρασκευή.

    Η χθεσινή βουτιά, σχεδόν κατά 2,28% στα 1,286 ευρώ, στην αρχή της εβδομάδας προκαλεί την έντονη ανησυχίας της αγοράς για το τι μέλλει γενέσθαι στη συνέχεια και μέχρι την Παρασκευή όταν ούσα η μετοχή φλερτάρει με τα χαμηλά της μέρα με τη μέρα σε μία αγορά… τούρμπο, που από την αρχή του χρόνου κερδίζει σε επίπεδο δείκτη σχεδόν 45%. Η μετοχή, λοιπόν, βγαίνει από την μεγάλη κεφαλαιοποίηση, μπαίνει στη λίστα αναμονής και υποβιβάζεται στον δείκτη της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

    Οι οχλήσεις προς την διοίκηση και την οικογένεια Στασινόπουλου να «χαλαρώσει» με τα ποσοστά τύπου… Μπάαθ στη Cenergy η οποία παίρνει, ωστόσο, τη μία δουλειά μετά την άλλη, πέφτουν στο κενό με τις χρηματιστηριακές συνέπειες απτές στο ταμπλό. Το ίδιο συνέβη πριν από ένα δεκαήμερο και με το placement της ΕΛΑΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, καθώς η διοίκηση του ομίλου, η οικογένεια Στασινόπουλου, ακύρωσε τη σχετική διαδικασία για να μην πληρώσει, όπως λένε οι κακές γλώσσες, προμήθειες. Η σχετική διαδικασία, όπως αναφέρουν πληροφορίες, μετατίθεται για τη νέα χρονιά.

    Το πελατολόγιο της Cenergy είναι εκλεκτό, αφού όλοι οι μεγάλοι διεθνείς παίκτες της αγοράς ηλεκτρισμού είναι πελάτες της, όπως η ΕΟΝ, η Tennet κ.λπ.

    Κι όχι μόνο αυτό, αλλά προ διμήνου η εταιρεία ανακοίνωσε την ανάθεση στη θυγατρική της, Σωληνουργεία Κορίνθου, της προμήθειας των σωλήνων που θα απαιτηθούν για το έργο κατασκευής του Διασυνδετήριου Αγωγού Φυσικού Αερίου Ελλάδας – Βουλγαρίας, έναντι 58,2 εκατ. ευρώ, από την κοινοπραξία ICGB AD.

    Σημειωτέον ότι η Cenergy εμφανίζει στο εξάμηνο σημαντικό ανεκτέλεστο παραγγελιών που ξεπερνάει τα 620 εκατ. ευρώ και όχι μόνο αυτό, αλλά κατάφερε να γυρίσει σε κερδοφορία από ζημιές.

    Γιατί η οικογένεια Στασινόπουλου δίνει την εντύπωση ότι δεν πιστεύει στη μετοχή της, διερωτώνται οι αναλυτές…



    ΣΧΟΛΙΑ