• ΑΓΟΡΕΣ

    Γιατί οι μετοχές Μυτιληναίου, Στασινόπουλου, Βασιλάκη και Στάσση υπεραπέδωσαν σε δύο συνεδριάσεις

    Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και CEO Mytilineos - Γιάννης Στασινόπουλος, CEO Viohalco - Ευτύχης Βασιλάκης, Πρόεδρος Aegean Airlines - Γιώργος Στάσσης, Πρόεδρος και CEO ΔΕΗ

    Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και CEO Mytilineos – Γιάννης Στασινόπουλος, CEO Viohalco – Ευτύχης Βασιλάκης, Πρόεδρος Aegean Airlines – Γιώργος Στάσσης, Πρόεδρος και CEO ΔΕΗ


    Πέντε μετοχές από τα blue chips έκοψαν το νήμα της αντίδρασης που εκδηλώθηκε κατά τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις στο Χρηματιστήριο.

    Σημαντικές αποδόσεις, εμπιστοσύνη από μέρους των επενδυτών, αλλά και προσπάθεια από τους βασικούς μετόχους να στηθούν αναχώματα στις πιέσεις των τελευταίων εβδομάδων.

    Πάνω από 14% τα κέρδη για τη Cenergy CENER 0,79% 7,63 του ομίλου Βιοχάλκο ΒΙΟ 0,88% 5,72 και της οικογένειας Στασινόπουλου, πάνω από 10% τα κέρδη για τον Μυτιληναίο ΜΥΤΙΛ -0,79% 37,70 πάνω από 9% για την Aegean ΑΡΑΙΓ 1,89% 12,37 άνω του 7% για τη ΔΕΗ ΔΕΗ -0,87% 11,38 και πάνω από 6% για την Τιτάν.

    Στα 8 ευρώ και σύσταση «overweight» η τιμή στόχος για τη Cenergy μετά την έναρξη κάλυψης της μετοχής από την Euroxx, η οποία εκτιμά ότι η ανάπτυξη της εταιρείας τα δύο τελευταία χρόνια θα έχει διάρκεια.

    Η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι οι οικονομικές επιδόσεις της Cenergy την τελευταία διετία είναι εντυπωσιακές και αυτό αναμένεται να συνεχιστεί.

    Προβλέπει ότι η εισηγμένη θα σημειώσει ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης των EBITDA της τάξης του 11% το διάστημα 2022-2028, με την απόδοση των επενδυόμενων κεφαλαίων να ξεπερνά το 15%.

    Επιπλέον, εκτιμά ότι ο τρέχον δείκτης EV/EBITDA στο 7,1x για το 2025 εξακολουθεί να είναι ελκυστικός ενόψει των ισχυρών ρυθμών ανάπτυξης που αναμένονται χάρη στο ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων ύψους 2,5 δισ. ευρώ.

    Πάνω από 1,5 εκατ. κομμάτια έχουν αλλάξει χέρια εδώ και τρεις συνεδριάσεις.

    Η ίδια χρηματιστηριακή απογειώνει, δε, την τιμή στόχο για τη Mytilineos στα 48 ευρώ.

    Μέσα από την καθετοποίηση από τα μέταλλα μέχρι και την παραγωγή και προσφορά ενέργειας, η Mytilineos έχει δημιουργήσει ένα περιβάλλον που καθιστά τις δραστηριότητές της «άτρωτες», επιτρέποντας συνέργειες μεταξύ των τμημάτων για τον μετριασμό των κινδύνων και τη δημιουργία ευκαιριών για περαιτέρω ανάπτυξη, παρά το ασταθές κλίμα.

    Η Euroxx κάνει λόγο για ισχυρή οικονομική θέση, καθώς παρά τις μεγάλες κεφαλαιουχικές δαπάνες σε επενδύσεις, η εταιρεία εμφανίζει δείκτη net debt/EBITDA στο 1,6 και δεν υπονομεύει τις αποδόσεις των μετοχών, προσφέροντας τον τέλειο συνδυασμό ανάπτυξης και εισοδήματος στους επενδυτές.

    Την ίδια στιγμή η Aegean ΑΡΑΙΓ 1,89% 12,37 προχωρά στην αποπληρωμή ιδίων ομολογιών έως 20 εκατ. ευρώ και τα οικονομικά της αποτελέσματα είναι απόλυτα συνδεδεμένα με την καλή πορεία του τουρισμού, αφού στο εξάμηνο πέτυχε 37,1 εκατ. ευρώ κέρδη με χρηματο/οικονομική εικόνα πιο ελκυστική σε σχέση με άλλες διεθνείς αεροπορικές εταιρείες.

    Η ΔΕΗ ΔΕΗ -0,87% 11,38 με νέες επιχειρηματικές αναζητήσεις (Κωτσόβολος), εξαγορές στην Αν. Ευρώπη (ΕNEL), management που βάζει ρεαλιστικούς στόχους και τους πετυχαίνει και προοπτική μερίσματος για το επόμενο έτος, αποτελεί πόλο έλξης για Έλληνες και ξένους επενδυτές.

    Όσο για την Τιτάν, νέες τιμές στόχοι, άνω των 23 ευρώ, υπερδιπλασιασμός καθαρών κερδών στο εξάμηνο.

    Η Tιτάν καταφέρνει να μετακυλίει την εκτόξευση του ενεργειακού κόστους στους καταναλωτές μέσω διαδοχικών αυξήσεων των τιμών, με τις νέες τιμές να έχουν καταφέρει πλέον να καλύψουν το κόστος εισροών και να επαναφέρουν τα περιθώρια κέρδους στα προ πανδημίας επίπεδα.

    Διαβάστε επίσης:

    Motor Oil: Ξεκινά νέο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών

    Βουλιάζει ο κλάδος πολυτελείας στην Ευρώπη- Στα 245 δισ. δολάρια το sell off

    Deutsche Bank: Ποντάρετε σε μετοχές με ορίζοντα το 2024 – Η σύγκρουση Ισραήλ/Παλαιστίνης είναι ο βασικός κίνδυνος

    ________________­_______

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

    Δείτε πώς διαμορφώνονται οι χάρτες των αποτελεσμάτων για δήμους και περιφέρειες



    ΣΧΟΛΙΑ