• ΑΓΟΡΕΣ

    Γιατί η Citi ψαλιδίζει τις τιμές-στόχους για Εθνική και Τράπεζα Πειραιώς

    • NewsRoom
    Citi


    Οι αναλυτές της Citigroup ρίχνουν τον πήχη για τις μετοχές της Εθνικής Τράπεζες και την Τράπεζα Πειραιώς, στην τελευταία έκθεση του αμερικανικού τραπεζικού οίκου.

    Αναλυτικότερα, για τη μεν Πειραιώς, η Citi μειώνει τον στόχο στα 0,76 ευρώ, ενώ διατηρεί σε «neutral» την σύσταση, λόγω του ρίσκου εκτέλεσης σε ότι αφορά τις συνεχιζόμενες προσπάθειες μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων και τη βελτίωση των κεφαλαίων της ελληνικής τράπεζας.

    Σύμφωνα με την έκθεσή της, πάντως, η Citi προχωρά σε αλλαγές στις εκτιμήσεις της, αυξάνοντας τις προβλέψεις για τα φετινά κέρδη ανά μετοχή κατά 12% ενώ μειώνει τα κέρδη του 2020 κατά 50%, κυρίως λόγω πιο επιφυλακτικής στάσης όσον αφορά στα καθαρά έσοδα από τόκους. Παράλληλα, αυξάνει τις προβλέψεις για το κόστος κεφαλαίου. Για τα κόκκινα δάνεια της Πειραιώς, η οποία έχει δεσμευθεί να μειώσει κατά 13 δισ. ευρώ το διάστημα 2019-2021, η Citi θεωρεί πως  παρά τη βελτίωση στις στάσεις πληρωμών το τρίτο τρίμηνο, η διοίκηση της τράπεζας εμφανίζεται πιο προσεκτική για τους στόχους του 2019 και του 2020, λόγω επιδείνωσης των προσδοκιών όσον αφορά στις ρευστοποιήσεις και τις αναδιαρθρώσεις.

    Για την Εθνική Τράπεζα, η Citi ρίχνει την τιμή-στόχο της μετοχής στα 1,08 ευρώ, διατηρώντας και εδώ τη σύσταση «neutral». Στη σχετική έκθεση οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας σημειώνουν ότι λαμβάνουν υπόψη τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου 2018 και μειώνουν την πρόβλεψη για τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) κατά 37% φέτος και 47% την επόμενη χρονιά.

    Για τα νέα σχέδια μείωσης των NPEs της τράπεζας, για τα οποία εκκρεμεί η έγκριση του SSM, η Citi επισημαίνει πως δεσμεύουν την τράπεζα σε μείωση του όγκου κατά 9,6 δισ. ευρώ την περίοδο 2019-21 ή στα 6 δισ. ευρώ (δείκτης NPEs κάτω του 20%) με μεγάλη εξάρτηση από τις πωλήσεις και την τιτλοποίηση (4,6 δισ. ευρώ), τις ρευστοποιήσεις 2,5 δισ. ευρώ και τις ανακτήσεις και διαγραφές (2 δισ. ευρώ).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Alpha Finance μειώνει τις τιμές στόχους για τρεις τράπεζες



    ΣΧΟΛΙΑ