• ΑΓΟΡΕΣ

    Εκτός ορίων η μάχη για 4 άδειες: Από 70 έως 100 εκ φημολογείται ότι εκτινάχθηκε η αξία τους


    Τελικά  φαίνεται  να συμβαίνει αυτό που λίγοι το περίμεναν. Έγκυροι παρατηρητές που γνωρίζουν άριστα την διαδικασία της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, υπολογίζοντας τις ώρες που είναι κλεισμένοι οι υποψήφιοι  καναλάρχες στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας (εξαιρούνται οι ώρες που σταματάει η διαδικασία λόγω της σωματικής κόπωσης) και γνωρίζοντας πόσες φορές μπορεί να χτυπήσει  ο καθένας την 4η και τελευταία άδεια μεταφέρουν με κάθε επιφύλαξη την εξής εικόνα στο mononew.gr :

    1. Το συνολικό ποσό που εκτιμάται ότι κόστισαν οι 4 άδειες υπερβαίνει τα 70 εκ ευρώ και μπορεί να άγγιξε το αστρονομικό ποσό των 100 εκατ. ευρώ.
    2. Το ποσό των 100 εκ ευρώ θεωρείται εκτός λογικής όπως πλέον δεν το αποκλείουν. Πηγή μιλώντας στο mononews.gr θεωρεί ότι οτιδήποτε πάνω από 20 εκ ευρώ ανά άδεια είναι εξωφρενικό και εκτός πραγματικότητας. ῾Ἑιναι βέβαιο ότι σε αυτές τις περιπτώσεις μετράει και ο εγωισμός῾῾ εξηγεί με νόημα
    3. Η ίδια πηγή θεωρεί ότι η διαδικασία για την κατοχύρωση τους έχει ολοκληρωθεί όμως από την στιγμή που ολοκληρώθηκε, χρειάζονται αρκετές ώρες για να γράφουν και να υπογραφούν τα συμφωνητικά που προβλέπει ο νόμος.

    Λίγο νωρίτερα το mononews.gr μετέδιδε :

    Παρά τη θύελλα αντιδράσεων που έχει ξεσηκώσει η διαδικασία δημοπράτησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών που θα αναδείξει του νέους καναλάρχες της χώρας, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν αποκλειστικά στο mononews.gr ότι η κυβέρνηση προσδοκά πως θα βγει αλώβητη και ισχυρή μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Σύσσωμα τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τάχθηκαν εξαρχής εναντίον της νέας τάξης πραγμάτων που θα επιβάλει το κυβερνητικό εγχείρημα στο τηλεοπτικό τοπίο της χώρας. Αντισυνταγματική διαδικασία-παρωδία, “συσκότιση” αντί διαφάνειας, διαδικασία που δεν τιμά κανέναν και πολλά άλλα ήταν τα σχόλια και οι δηλώσεις που ακούστηκαν.

    Ωστόσο, αυτό που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς είναι το γεγονός ότι όσο πρωτόγνωρη και “ταπεινωτική” κατά πολλούς είναι η διαδικασία, οι μεγάλοι επιχειρηματίες της χώρας -και οι εκπρόσωποι τους σε ορισμένες περιπτώσεις- που ήθελαν να διεκδικήσουν μία από τις τηλεοπτικές άδειες, δέχθηκαν να πάρουν μέρος σε αυτήν, ακολουθώντας τους κανόνες της.

    Τι προσδοκά, ωστόσο, ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος από την κίνηση αυτή; Όπως έλεγε στο mononews. gr λίγες ώρες νωρίτερα ” Δεδομένου ότι οι τέσσερις νέοι καναλάρχες θα είναι σύμφωνοι με τη διαδικασία δεν θα αποτελούν πλέον απειλή για την κυβέρνηση, τουλάχιστον στο συγκεκριμένο θέμα.”

    Έτσι, το κυβερνών κόμμα,  θα πρέπει πλέον να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις και τις περαιτέρω κινήσεις- αν υπάρξουν- των τριών “χαμένων” (συνολικά επτά επιχειρηματίες αφού ο κ. Βαρδινογιάννης συμμετέχει με δύο εταιρίες στο διαγωνισμό) που μπορεί να αμφισβητήσουν τη διαδικασία.

    Αν μάλιστα υποθέσουμε ότι ένας εκ των τριών που δεν θα πάρουν άδεια είναι ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας, ο οποίος θεωρείται από τους παραδοσιακούς καναλάρχες ως ο άνθρωπος του ΣΥΡΙΖΑ, και όπως φαίνεται δεν θα στραφεί εναντίον της κυβέρνησης, τότε οι δυσαρεστημένοι του διαγωνισμού θα είναι δύο εκ των συμμετεχόντων.

    Παράλληλα, αναμένεται τι μέλλει γενέσθαι με τη βροχή ασφαλιστικών μέτρων που έσπευσαν να θυροκολλήσουν έξω από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και ενώ ήταν σε εξέλιξη ο διαγωνισμός, οι κ.κ. Βαρδινογιάννης και Κοντομηνάς κατά των Καλογρίτσα και Σαββίδη, καθώς και ο ΑΝΤ1 κατά της εταιρείας DIMERA συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη. Ασφαλιστικά μέτρα κατέθεσε και ο μεγάλος χαμένος της διαδικασίας, ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA που κινείται κατά της διαδικασίας της δημοπρασίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    http://www.mononews.gr/giannis-koustas-560-ek-dolaria-kindinevi-na-chasi-danaos-apo-tin-katarrefsi-tis-hanjin/70937

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

    http://www.mononews.gr/ptochefsi-tis-hanjin-apili-amesa-tin-agora-xirou-fortiou-pies-ellinikes-naftiliakes-epireazonte/70993



    ΣΧΟΛΙΑ