• ΑΓΟΡΕΣ

    Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Θετικό το άνοιγμα της εβδομάδας, κέρδη για τις μεγάλες τράπεζες

    • NewsRoom
    Χρηματιστήριο: Ψάχνει ανοδική διαφυγή με Eurobank, Πειραιώς και Coca Cola

    Χρηματιστήριο


    Με άνοδο άνοιξαν την εβδομάδα τα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης, εν μέσω της επιστροφής της αισιοδοξίας για τις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας.

    Ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Steven Mnuchin και ο εμπορικός αντιπρόσωπος της χώρα Robert Lighthizer, θα συναντήσουν μέσα στην εβδομάδα τον Κινέζο Αντιπρόεδρο Liu He, καθώς οι προκαταρκτικές συζητήσεις ξεκινούν σήμερα μεταξύ πιο χαμηλόβαθμων εκπροσώπων και των δύο χωρών.

    Την ίδια ώρα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι πιθανότητες ενός Brexit χωρίς συμφωνία έχουν αυξηθεί, με την Μέι να προσπαθεί να κερδίσει χρόνο για να πείσει την ΕΕ για τη δρομολόγηση αλλαγών στη συμφωνία που είχαν διαπραγματευτεί και η οποία απορρίφθηκε από το βρετανικό κοινοβούλιο. Ο βρετανικός  FTSE 100 έκλεισε πάντως την Δευτέρα στις 7.129,11 μονάδες, με άνοδο  0,82%.

    Ο γερμανικός DAX έκλεισε στις 11.014,59 μονάδες με άνοδο 0,99%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 στις 5.014,47 μονάδες με κέρδη +1,06%.

    Στο νότο ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε στις 19.586,56 μονάδες με άνοδο +1,21%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 στις 8.936,40 μονάδες με άνοδο +0,90%.

    Ο πανευρωπαϊκός Stoxx Europe 600 έκλεισε στις 361,12 μονάδες με άνοδο +0,85%.

    Σε επίπεδο μετοχών, σημαντικά ήταν τα κέρδη για τις ευρωπαϊκές τράπεζες με την  Banco BPM να κλείνει στο +7%, καθώς η ιταλική τράπεζα ζήτησε από την ΕΚΤ να τηρήσει τις νεές κεφαλαιακές προδιαγραφές. Η HSBC έκλεισε στο +0,9% ενώ η Banco Santander στο +0,8%.

    Αντίθετα, η Royal Bank of Scotland υποχώρησε κατά περίπου 2%. Η τράπεζα θα ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου την ερχόμενη Παρασκευή.



    ΣΧΟΛΙΑ