ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με άνοδο άνοιξαν την εβδομάδα τα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης, εν μέσω της επιστροφής της αισιοδοξίας για τις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας.
Ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Steven Mnuchin και ο εμπορικός αντιπρόσωπος της χώρα Robert Lighthizer, θα συναντήσουν μέσα στην εβδομάδα τον Κινέζο Αντιπρόεδρο Liu He, καθώς οι προκαταρκτικές συζητήσεις ξεκινούν σήμερα μεταξύ πιο χαμηλόβαθμων εκπροσώπων και των δύο χωρών.
Την ίδια ώρα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι πιθανότητες ενός Brexit χωρίς συμφωνία έχουν αυξηθεί, με την Μέι να προσπαθεί να κερδίσει χρόνο για να πείσει την ΕΕ για τη δρομολόγηση αλλαγών στη συμφωνία που είχαν διαπραγματευτεί και η οποία απορρίφθηκε από το βρετανικό κοινοβούλιο. Ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε πάντως την Δευτέρα στις 7.129,11 μονάδες, με άνοδο 0,82%.
Ο γερμανικός DAX έκλεισε στις 11.014,59 μονάδες με άνοδο 0,99%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 στις 5.014,47 μονάδες με κέρδη +1,06%.
Στο νότο ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε στις 19.586,56 μονάδες με άνοδο +1,21%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 στις 8.936,40 μονάδες με άνοδο +0,90%.
Ο πανευρωπαϊκός Stoxx Europe 600 έκλεισε στις 361,12 μονάδες με άνοδο +0,85%.
Σε επίπεδο μετοχών, σημαντικά ήταν τα κέρδη για τις ευρωπαϊκές τράπεζες με την Banco BPM να κλείνει στο +7%, καθώς η ιταλική τράπεζα ζήτησε από την ΕΚΤ να τηρήσει τις νεές κεφαλαιακές προδιαγραφές. Η HSBC έκλεισε στο +0,9% ενώ η Banco Santander στο +0,8%.
Αντίθετα, η Royal Bank of Scotland υποχώρησε κατά περίπου 2%. Η τράπεζα θα ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου την ερχόμενη Παρασκευή.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΑΒΑΞ: Τα επόμενα ορόσημα στη Γραμμή 4 του Μετρό – Μπλοκαρισμένος παραμένει ο σταθμός «Ευαγγελισμός»
- Στα χέρια ΤΕΡΝΑ – ΜΕΤΚΑ η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου – Σύμβαση 300 εκατ. ευρώ
- H super Eurobank και το θολό story της Alpha, το ράλι της ΕΥΔΑΠ, o Paulson και ο Εξάρχου, τo shopping της Αγγελικούση, το placement του Σίψα, o Greg και οι 15 βουλευτές, o Μαργώνης της Παπαστράτος στο My Story και ποιος επιχειρηματίας «αποθεώνει» Τσίπρα!!
- Διονύσης Θεοδωράτος: Απαιτείται συλλογική προσπάθεια και τρεις προϋποθέσεις για την ηλεκτροδότηση των ακτοπλοϊκών πλοίων στα λιμάνια
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.