• ΑΓΟΡΕΣ

    Έρχεται αύξηση κατά 1 εκατ. βαρέλια αργού ημερησίως στην αγορά – Κοντά σε συμφωνία ΟΠΕΚ και Ρωσία

    γεώτρηση πετρελαίου

    γεώτρηση πετρελαίου


    Κοντά σε συμφωνία για την αύξηση της προσφοράς τους κατά περίπου 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως βρίσκονται τα μέλη του ΟΠΕΚ και η Ρωσία, οι οποίοι συνεδριάζουν σήμερα στη Βιέννη.

    Σήμα για την επίτευξη συμφωνίας έδωσε από νωρίς σήμερα ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Χαλίντ Αλ Φαλίχ, ο οποίος λίγο πριν από την έναρξη της Συνόδου στη Βιέννη υπογράμμισε ότι σύντομα θα διοχετευθεί στην αγορά σημαντική νέα ποσότητα αργού, που θα αποκρούσει τους φόβους για έλλειμμα προσφοράς.

    Στον απόηχο των δηλώσεων Φαλίχ, η τιμή του αργού τύπου μπρεντ καταγράφει πτώση 1,8% στα 73,38 δολάρια το βαρέλι. Ωστόσο η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) αν και νωρίτερα υποχώρησε έως και 1,5%, στις 15:10 ώρα Ελλάδος ενισχύεται 1,3% στα 65,9 δολάρια το βαρέλι.

    Σύμφωνα με πληροφορίες της WSJ αξιωματούχοι της Τεχεράνης έχουν αφήσει τις τελευταίες ώρες να εννοηθεί ότι μπορούν να κάνουν αποδεκτή μία συμφωνία για αύξηση της προσφοράς κατά περίπου 1 εκατ. βαρέλια, παρά το αρχικό «όχι» τους, που έθετε φραγμό σε μία νέα παρέμβαση στην αγορά για αποκλιμάκωση των τιμών.

    Σημειώνεται ότι η Ρωσία από την άλλη είχε ταχθεί υπέρ μεγαλύτερης αύξησης, της τάξης των 1,5 εκατ. βαρελιών ημερησίως. Ωστόσο η πρόταση αυτή θεωρήθηκε υπερβολικά φιλόδοξη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία θα αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πετρέλαιο: Τι πραγματικά συμβαίνει με τις τιμές του διεθνώς

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η Ρωσία στέλνει όλο και περισσότερο πετρέλαιο στην Κίνα, σε βάρος της Ευρώπης



    ΣΧΟΛΙΑ